Mainos

Taliban: Bamian vallattu

Afganistania hallitseva Taleban-liike kertoi tänään, että sen joukot ovat vallanneet Bamianin kaupungin maan keskiosissa. Iranin virallinen uutistoimisto Irna vahvisti myöhemmin tänään valtaustiedot.

Toimisto lainasi afgaanilähteitä, joiden mukaan kaupunki kukistui kiivaiden taistelujen jälkeen. Kaupunkia hallinnut Iranin tukema shialaisryhmittymä Hezb-i-Wahdat kiisti kuitenkin heti tiedot valtauksesta. Sen mukaan taisteluja käydään yhä 25 kilometrin päässä kaupungista.

Tietoa valtauksesta ei pystytty tarkistamaan riippumattomista lähteistä. Mutta jos Taleban on onnistunut valtaamaan Bamianin, sillä on nyt hallussaan kaikki merkittävät afganistanilaiset kaupungit. Koko maan pinta-alasta Talebanin hallinnassa on 90 prosenttia.

Bamianin 10 000 asukasta ovat shialaisia, ja Iran pelkää, että Taleban ryhtyy kostotoimiin kaupungin väestöä vastaan. Iran on keskittänyt maiden väliselle rajalle kymmeniätuhansia sotilaita. Kansainvälisen ihmisoikeusjärjestön Amnesty Internationalin mukaan Taleban surmasi tuhansia shiamuslimeja vallattuaan Mazar-i-Sharifin kaupungin Afganistanin pohjoisosassa elokuun alussa.
(Reuters-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.