15-vuotiaana Isis-morsiameksi lähtenyt haikailee takaisin Britanniaan ja toivoo ihmisiltä sympatiaa – "Heillä ei ole mitään todisteita siitä, että olisin levittänyt propagandaa"

Brittiläiselle uutiskanavalle Sky Newsille antamassaan haastattelussa Isis-morsian Shamima Begum toivoo ihmisiltä sympatiaa tilannettaan kohtaan, sillä hän ei ymmärtänyt mihin ryhtyi.

Begum matkusti Syyriaan ja liittyi Isisiin ollessaan 15-vuotias. Nainen kertoo, ettei kadu lähtöään, mutta haluaisi nyt palata Britanniaan lapsensa vuoksi.

Syyrialaisella pakolaisleirillä pojan synnyttänyt 19-vuotias teini toteaa ajastaan Syyriassa olleensa vain kotiäiti.

Begum kertoo haastattelussa, että tiesi terroristijärjestön suorittamista mestauksista ja muista julmuuksista, mutta oli sinut asian kanssa, sillä  luuli niiden olevan islamilaisen opin mukaisia.

Mahdollisesti vaarallinen henkilö

Britannian turvallisuusviranomaiset ovat huolissaan siitä, että Begum on potentiaalisesti vaarallinen henkilö, jos hänet päästetään takaisin maahan.

– Heillä ei ole mitään todisteita siitä, että olisin levitänyt propagandaa tai tekisin jotakin vaarallista, Shamima Begum toteaa.

Perheeltä vetoomus kotiinpalun puolesta

– Toivon, että perheeni jatkaa yrittämistä paluuni puolesta, sillä en halua tai voi huolehtia lapsestani pakolaisleirissä, Begum pyytää.

Kysyttäessä odotuksistaan elämästään Britanniassa paluun jälkeen, Isis-morsian olettaa, ettei elämä ole helppoa.

– Oletan, että elämääni rajoitetaan enkä pysty elämään samanlaista elämää kuin aikaisemmin. En tiedä otetaanko lapseni minulta pois, mutta mielestäni heillä ei ole siihen mitään syytä, Bergham pohtii.

Sky Newsin kirjeenvaihtaja John Sparks kysyy haastattelussa Begumilta, mikä sai hänet alun perin lähtemään Syyriaan. Begum vastaa, että internetissä levinneet videot ja uutiset vetosivat häneen, kuten myös moniin muihinkin.

 

Lue myös:

    Uusimmat