Mainos

Taivas repeää ensi yönä – etelään vaarallisen voimakkaita ukkosia

Ensi yönä Etelä-Suomessa tulee tulta ja tappuraa taivaan täydeltä. Luvassa on kesän tähän mennessä rajuin ukkosmyräkkä.

Perjantain vastaisena yönä lounaasta leviää kaatosateiksi luokiteltavia sadealueita maan etelä- ja länsiosaan. Siinä samalla Baltiasta saapuu erittäin ukkosherkkää ilmaa Etelä-Suomen ylle.

– Etelä- ja Keski-Euroopassa jo pidemmän aikaa vaikuttanut kuuma ilma nousee Suomea kohti, keräten samalla runsaasti kosteutta. Lännestä saapuu sillä aikaa voimakas matalapaine, jonka jälkipuolella virtaa viileää ilmaa. Ilman korkeat kosteusarvot ja helteiset lämpötilat ovat luoneet juuri otolliset olosuhteet rajuilmojen kehittymiselle, kertoo MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Vaaran ainekset ilmassa

Ensi yöstä ja huomisesta saattaa kehkeytyä koko kesän vaarallisin ukkospäivä tähän mennessä. Ukkospuuskat voivat kaataa puita ja repiä kattoja. Runsas salamointi saattaa aiheuttaa tulipaloja sekä rankat saderyöpyt paikallisia tulvia. Myös suuria rakeita saattaa sataa paikoin.

Vettä kertynee perjantain aikana Etelä- ja Keski-Suomeen monin paikoin 10-30 millimetriä ja joillain alueilla jopa lähemmäs 50 millimetriä. Merialueilla tuuli voimistuu navakaksi matalapainealueen jälkipuolella ja puhaltaa varsin puuskaisesti myös rannikoilla.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV3:n sääsivustolla.

(MTV3)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.