Mainos

Tähtivieraana Remu Aaltonen

Rocklegenda Remu Aaltonen täyttää pian 60 vuotta. Kauriin merkeissä syntynyt muusikko tarkastelee maailmaa edelleen omalla persoonallisella tavallaan ja tekee musiikkia, kuinkas muuten. Huomisesta hän ei kanna huolta, ei edes Helmen tähtikarttaa tarkastellessaan.

Särmikäs muusikko ja kirjailija Henry Remu Aaltonen yllättää ja hauskuttaa jo puhelimessa, kun vasta sovitaan haastattelua. Hän nauraa tarttuvasti ja puhuu kuin vanhalle tutulle. Remu myös innostuu heti mukaan Helmen tähtivieraaksi.

– Joo, kyl mä tuun. Onhan se sellainen asiallinen juttu?, Remu kuitenkin varmistaa.

Syy varmisteluun selviää, kun rokkari saapuu haastatteluun. Mies on jättänyt oman autonsa kotiin ja saanut kyydin tuttavaltaan. Remulla ei ole asiaa rattiin lokakuun alussa tapahtuneen käryn vuoksi. Itse hän ei haluaisi amfetamiinin vaikutuksen alaisena ajostaan puhua, vaan kiusaantuu silminnähden aiheeseen liittyvistä kysymyksistä.

– Jos ihminen on huumausaineissa, eihän se voi ajaa, kun ei oo oma ittensä. Kysymys on stimulanteista, syön vitamiineja ja rohtoja, kun kaikki paikat ei enää oo kondiksessa, Remu selittää.

Tämä tuorein käänne on vain pieni lisämauste Remun värikkääseen taustaan. Paljon nähnyt ja paljon tehnyt mies on joutunut useampaan otteeseen miettimään omaa asennettaan elämään. Vuonna 1996 tapahtunut valjakkoturma oli viedä liikuntakyvyn ja lisää kylmää vettä ropisi niskaan 2004 kun miehen Porvoossa sijaitseva kotitalo, Linna, paloi. Eikä Remun lapsuuskaan ollut niitä helpoimpia. Kaikesta on kuitenkin selvitty.

– Oon päättäny, etten anna vitutukselle valtaa, koska jokaisella jutulla on se toinenkin puoli. Paskan jälkeen tulee aina hyvää. Ja sitä paitsi mitä korkeammalla hiihtää sitä korkeammaks mäet nousee. Ja huipulla tulee, Remu räjähtää nauramaan.

Äidin poika

Remu kiittelee äitiään, Eevaa, paljosta. Suurperheen sielu, voimakas ja aikaansaava nainen on kaikesta päätellen Remulle hyvin tärkeä. Niinpä Remua ei yllätä tieto, että Kauriin merkeissä syntyneillä lapsilla on usein voimakastahtoinen äiti.

–On se Eeva sellaisen taipaleen vetäny, että noissa myrskyissä ois moni tyttö jo pudonnu veneestä. Joskus jätkien kans juostiin 100 metrii kilpaa ja se juoksi meidät kaikki kiinni, paketti selässä, Remu muistelee.

Kahdeksanlapsisen perheen esikoiseksi syntynyt Remu muistelee olleensa jo nuorena erilainen. Sen pani merkille myös äiti Eeva.

– Oon aina puhunu paljon ja tekstiä on tullu. Tää on sellanen kaivo, että vesi ei lopu. Mutsi toteskin musta jo skidinä, että toi poika on ihan pohjaton, sillä ei oo mitään rajaa.

Hyvässä vireessä

Remun ura muusikkona ei esittelyjä kaipaa, mutta monelle saattaa olla yllätys, että musiikin tekeminen jatkuu edelleen. Ensi vuoden alussa Remulta ilmestyy suomenkielisiä kappaleita sisältävä kokoelmalevy. Pian 60 vuotta täyttävä muusikko vaikuttaa olevan vireessä, siitä kielii vetreä vartalo ja tyylikäs, melkein keikarimainen pukeutuminen. Ehkä Remun hyvän vireen salaisuus piilee hänen asenteessaan.

– Mä en koskaan mieti huomista, vaan elän hetkessä. Oon tällanen impulsiivinen puupää, elän tässä ja nyt. En oo esimerkiks suunnitellu ollenkaan mun synttäribileitä, ja just siks ne ei voi olla huonot. Kaikesta extempore-jutuista tulee hyvä.

Remu täyttää pyöreitä tammikuun 10. päivänä. Hän uumoilee Lasse Norreksen pitävän huolen juhlien järjestelyistä.

Karismat kohtaavat

Karismaattinen Remu saa seurakseen niin ikään persoonallisen astrologin, kun he Merja Hirvisaaren kanssa asettuvat tulkitsemaan tähtivieraan astrologista karttaa. Remu selvästi lämpenee Merjaa ja hänen tulkintaansa kohtaan.

– Oon aina uskonu asioihin, jota ei voi nähdä, eikä tää oo eka kerta noidan puheilla, Remu paljastaa ja nauraa päälle.

Merja huomaa Remun kartasta heti monille kauriille tyypillisen piirteen.

– Voimakkain piirre, joka täältä nousee esiin, on Kauriille ominainen aliarvioiduksi tulemisen tunne. Se aiheuttaa Kauriissa usein harmistusta, koska hän itse arvostaa älyä ja viisautta. Remu vaikuttaakin kartan perusteella tyypilliseltä Kauriilta, monissa turvallisuuden tunteen puuttumiseen liittyvissä asioissa oikeastaan tuplasti voimakkaammin kuin normaalisti, sillä hän on myös Skorpioni nousevalta merkiltään, Merja pohtii.

Kauris ja nouseva Skorpioni

Tähtikartat paljastavat Remun lapsuuden rankat lähtökohdat, mutta sen lisäksi myös miehen kyvyn nousta vaikeuksien yläpuolelle. Rakkautta kohti mies kertoo itse kulkevansa, mutta astrologi arvelee hänen pohjimmiltaan pelkäävän liian lähelle tulevia tunteita ja lähtevän karkuun silloin kun alkaa polttaa.

Tulevaisuus näyttää tuovan tullessaan lisää haasteita, niin Remulle kuin muillekin Kauriille.

– Kauriille on alkamassa niin merkittävä ajanjakso elämässä, että nyt herätys kaikki Kauriit! Pluto eli tuhon planeetta on siirtymässä Kauriiseen ja pysyy siellä aina vuoteen 2023 saakka. Remu taitaa tietää omasta kokemuksestaan, että on tuhottava vanha voidakseen luoda uutta, mutta nyt tämän läksyn oppivat kaikki Kauriit, Merja paljastaa.

– Toisaalta tämä aika on mitä suurimmassa määrin mahdollisuuksien kulta-aikaa. Kauriille suorastaan tarjotaan nyt menestymisen mahdollisuutta, vallankahva on pian aivan ulottuvilla, mutta kauriista itsestään riippuu se, tarttuuko siihen. Jos kuitenkin yrittää pitää kiinni vanhasta, se tulee sattumaan. Nyt pitää olla rohkea ja luoda uutta, Merja luotaa tulevaa.

Ken elää, se näkee

Remu kuuntelee Merjan tulkintaa vakavana eikä innostu liiemmälti lupaavista tulevaisuudennäkymistä.

–Aika näyttää kaikki noi jutut, en mä usko ennen kun näen. Mut onhan se jo puoli voittoo, kun kimma lupailee tuollaisia, Remu hymähtää.

Astrologi Merja Hirvisaari puhkeaa nauruun.

– Juuri tässä nähdään hyvä esimerkki jousimiesluonteen ja Kauriin eli minun ja Remun eroista. Jousimies uskoo auliisti suuriin mahdollisuuksiin, joita tulevaisuus tuo tullessaan. Kauris taas kaivaa kantapäitä hiekkaan ja sanoo, ettei mene mihinkään. Mutta menee kuitenkin, Merja kiusoittelee Remua.

Haastattelun jälkeen Remu istahtaa taksiin ja ajaa Porvooseen entistettyyn kotiinsa, Linnaan. Siellä hän ei aio - tyylilleen uskollisena - sen kummemmin touhottaa joulusta tai ylipäätään huomisesta. Asiat otetaan sellaisena kuin ne tulevat.

– Kun ei oo tota snögöökään, niin ei tarvi laulaa Hanget korkeat nietokset, Remu nauraa.

Teksti ja kuvat: Marjo Tiitto

Lue myös:


Katso Pluton vaikutus omalle tähtimerkillesi vuonna 2008!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.