Mainos

Tähtivieraana Hanna Pakarinen!

Tämän hetken seuratuimpia suomalaisartisteja on Hanna Pakarinen, euroviisuedustajamme toukokuun ainutlaatuisissa kotikisoissa. Hanna on ollut lapsesta asti kiinnostunut horoskoopeista, ja laulajan käsivarressa komeilee hänen oman tähtimerkkinsä Oinaan symboli. Hanna löytää itsestään paljon Oinaan ja myös kiinalaisen horoskooppimerkkinsä Kukon ominaisuuksia, vaikka ei riidankylväjäksi tunnustaudukaan.

Tähtimerkeissä siirrytään 21. maaliskuuta Oinaan aikaan. Euroviisuihin valmistautuva Hanna Pakarinen viettää syntymäpäiväänsä huhtikuun 17. päivä. Siitä vajaan kuukauden päästä hän nousee 15 000 hengen yleisön eteen Helsingin Hartwall Areenalla.

- Kyllä se tästä alkaa hahmottua. Vähän aikaa sitten selvisi esiintymisnumero, mikä selkiytti kuvioita ja aikatauluja. Koko ajan mennään eteenpäin ja suunnitellaan, mitä lavashow ja vaatteet tulevat olemaan, kuvailee Hanna Pakarinen kisavalmistelujaan.

- Vielä pystyn ottamaan aika rauhallisesti. Mie päätin, että rupean jännittämään vasta viimeisellä viikolla. Lähiympäristöä jännittää jo, serkkukin sanoi, että sillä tulee aina välillä perhosia vatsaan, kun se oikein ajattelee sitä. Mie en anna itseni ahistua vielä, kyllä mie ehdin sitten viimeisellä viikolla jännittää tosi paljon, Hanna naurahtaa.

Euroviisujen finaali nähdään 56 maassa ja sitä seuraa arviolta 100 miljoonaa tv-katsojaa. Hanna kertoo, ettei osaa eikä oikeastaan haluakaan ajatella näitä hurjia lukuja. Mieluummin hän kohdistaa ajatuksensa yhteen ihmiseen.

- Minusta on hirveen kiva ajatus, että siinä on tavallaan yksi silmä eli se televisiokamera. Pitää ajatella, että se on myös yksi ihminen, yksi niistä 100 miljoonasta. Se on se yksi ihminen, jota miun pitää koskettaa, se on siellä Israelissa ja istuu perheensä kanssa sohvalla. Siitä tulee ajatus, että ”Moi, mie oon Hanna Suomesta.”

Oinas tatuoituna käsivarteen

Hanna Pakarinen on aina ollut kiinnostunut astrologiasta ja horoskoopeista.

- Ihan lapsesta asti ja ihan älyttömästi! Mulla on tuo tatuointikin, jossa on oinas. Tuossa lukee Aries, ja tuossa on sarvet. Mie olen nouseva leijona, joten siinä on leijonan harjaakin. Ja tuossa on oinaksen timantti. On sanottu, että se on oinaksen kivi, Hanna kuvailee silitellen hellästi oikean olkapään alla olevaa, taiteilijaystävänsä suunnittelemaa komeaa tatuointia.

- Mie en välttämättä usko päivittäisiä lehdessä olevia horoskooppeja, enkä ajattele, että se olisi tulevaisuuden ennustusta. Lähinnä se on sitä, että mikä mie olen ihmisenä. Kyllä mie luotan siihen, että on joku suurempi voima, joka ohjaa meitä jostakin suunnasta.

- Ihminen haluaa aina totta kai tietää, että kuka on ja miksi. Mie oon muutenkin semmonen ihminen, että tarkkailen itsäni ja mietin, miksi mie teen noin tai miksi mie ajattelen näin.

- Kauhea tunnustus, mutta mie oon joskus aikoinaan soittanut ennustajalle. Mie en kuitenkaan halunnut, että ennustaja kertoo mitään tulevaisuudesta. Mie haluan ajatella, että miulla on valta tehdä päätöksiä tulevaisuuden suhteen, Hanna kertoo.

Jääräpäinen, mutta ei riidankylväjä

Oinasta kuvataan tuliseksi ja vauhdikkaaksi persoonaksi. Hän on rehellinen ja suora, ja haluaa tehdä asiat omalla tavallaan. Rutiinit ja yksitoikkoisuus eivät ole Oinasta varten, vaan hän kokeilee mielellään uusia asioita. Hanna Pakarinen kokee Oinaan ominaisuudet pitkälti omikseen.

- Se tietty jääräpäisyys joissain asioissa, kyllä mie tunnistan itseäni siitä. Miehän oon joissain tavallisissa arkisissa juoksevissa asioissa umpilaiska ja hällä väliä –tyyppi. Mutta jotkut asiat on minulle semmoisia, että ei ole vaihtoehtoa, vaan näinhän tämä tehdään.

- Se kauhistuttaa, että olen kiinalaisessa horoskoopissa kukko ja länsimaisessa oinas. Se kuulostaa ihan kauhealta! Miulla oli superhoroskooppikirja, jossa oli yhdistetty ne molemmat ja siinä luki ensimmäisenä ”riidankylväjä”. Mie en todellakaan ole riidankylväjä! Hanna puuskahtaa.

- Tosi harvoin mie korotan ääntäni mistään. Mie en lähde tappelemaan kenenkään kanssa, miusta ei saa huutokaveria oikeastaan millään. Mitä tiukempia tilanteita tulee, sen rauhallisemmaksi mie menen, ja olen lähinnä se sovitteleva osapuoli. Mutta tietenkään mie en periksikään anna, jos oon täysin varma, että olen oikeessa.

Esiintymislava on Hannalle paikka, jossa voi näyttää myös kielteisiä tunteita. Julkisessa työssä on hyvin harvoin mahdollisuus olla huonolla tuulella, mutta lavalla on tilaa kaikelle.

- Lavalla voi itkeä, nauraa, olla onnellinen, olla surullinen. Siellä voi olla mitä vaan.Vaikka muuten täytyy miettiä, miten käyttäytyy, niin siellä saa näyttää tunteensa. Sen takia keikalla käyminen on myös vapauttava ja ihana kokemus, Hanna kertoo.

Oinaan merkissä syntynyt ihminen myös rakastaa haasteita ja toimintaa.

- Niin, semmonenhan mie vähän olen. Mie kärsin itestäni välillä, että pitikö taas lähteä tähän. Miehän olen järjettömän kilpailuhenkinen, onhan se nähty jo, nauraa Hanna.

Tärkeintä on laulaminen

Hanna Pakarinen on saavuttanut jo paljon. Tammikuussa 2004 hän voitti Suomen ensimmäisen Idols-kilpailun. Kuluneiden kolmen vuoden aikana Hanna on tullut suuren yleisön suosikiksi ja julkaissut kolme albumia, joista keskimmäinen myi kultaa. Uusin albumi Lovers julkaistiin helmikuussa, ja toukokuussa Hanna Pakarisen nimi tulee tutuksi koko Euroopalle. Laulajalla riittää silti haaveita.

- Mie haaveilen kauheasti kaikesta! Työn puolesta menen hetki kerrallaan. Kuitenkin kaikista tärkeintä on, että mie pääsen keikkailemaan, se on se pointti tässä.

- Ei voi sanoa, että mie oon tehnyt tämän kaiken, että pääsisin Euroviisuihin, vaan nämä ovat semmosia hienoja etappeja elämässä ja once in a lifetime –kokemuksia. Ei pidä sanoa, että ei ole elämää Euroviisujen jälkeen, vaan miusta tuntuu, että elämä vaan paranee, Hanna pohtii.

- Miun unelma ja haave elämässä on se, että tekee kivoja asioita ja on onnellinen. Pääasia on se, että mie pääsen laulamaan ja esiintymään, ne on niitä tärkeitä juttuja.

Tähtikartta kertoo esiintymisestä ja musiikista

Astrologi Merja Hirvisaaren mukaan Hanna Pakarisen tähtikartta on loistava esimerkki siitä, miten osuvasti astrologinen kartta voi kuvata ihmisen persoonallisuutta.

- Olin häkeltynyt ja haltioissani, kun lueskelin sitä, kertoo Merja.

Hannan kartta muodostaa selkeän ja kirkkaan leijakuvion, joka on hyvää onnea ja menestystä mukanaan tuova kuvio. Sen kärki on kolmoshuoneessa, joka on viestinnän, esiintymisen ja julkisuuden huone. Leijan tukipuu kulkee Neptunuksesta nousumerkkiin. Se on puolestaan asetelma, joka korostaa musiikkia ja luovuutta hyvin voimakkaasti.

- Astrologisesti en edes näe mitään keinoa, millä Hanna olisi pystynyt välttämään muusikon uran, Merja nauraa.

Hän toteaa kuitenkin heti perään, ettei pidä ajatella niin, että astrologia määräisi ihmisen elämän etukäteen.

- Kartta kertoo ne ilmapiirit, joissa liikut, ja sinä sitten suunnistat karttasi avulla. Jokainen valitsee oman polkunsa itse, Merja opettaa.

- Hyvin vahvana Hannan kartalla oli myös asema kanavana toisten ihmisten tunteille. Ja juuri sitä Hanna toki musiikillaan ja vahvalla tulkinnallaan tekee, Merja kertoo.

- Miulla on hirveän hyvä mieli. Tämä on ensimmäinen kerta ikinä, kun minulle on tehty tähtikartta. Mietin, miten jännää on, että olen mennyt alitajuisesti kartan mukaan. Harvoinhan mie menen sanattomaksi, mutta nyt on vähän hassu fiilis, Hanna päivittelee.

Toukokuun 12. päivää eli Euroviisujen finaalipäivää Hanna ei halunnut tähtikarttaan tutustuessaan käsitellä kovinkaan tarkasti.

- On hyvä tietää vähän suuntaa-antavaa, mutta haluan ajatella, että miulla on oma mahdollisuus tehdä siitä, mitä mie haluan. Ettei tule sellasta oloa, että tämä on nyt päätetty, eikä miulla ole vaihtoehtoa.

Merja Hirvisaari kertoo kuitenkin Hannalle, että euroviisupäivän tähtikuvioissa hänelle on tarjolla muun muassa Auringon ja Marsin välinen semisekstiiliaspekti, joka on perinteisesti tulkittu erinomaiseksi asennoksi kilpailuihin osallistumiselle. Kaikille muillekin Oinaille Merja sanoo toukokuun olevan vahvaa ja energistä aikaa.

Teksti: Katja Nuorvala

Kuvat ja tähtikartta: Merja Hirvisaari

Huom! Pikkukuvat suurenevat klikkaamalla.

Kuuntele Hanna Pakarisen haastattelu !

Uskotko Hanna Pakarisen menestykseen Euroviisuissa? Osallistu keskusteluun!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.