Tähtihyökkääjä vaihtaa maisemaa NHL:n jättikaupassa

Ottawa Senators on luopunut tähtihyökkääjästään Alex DeBrincatista suuressa vaihtokaupassa. Yhdysvaltalainen siirtyy Detroit Red Wingsiin vaihdossa tsekkiläishyökkääjä Dominik Kubalikia, kanadalaispuolustaja Donovan Sebrangoa ja kahta varausvuoroa vastaan.

Ottawa saa Detroitilta ensimmäisen ja toisen kierroksen varausvuorot vuoden 2024 varaustilaisuudessa. Rajoitettuna vapaana agenttina ollut DeBrincat, 25, solmi neljän vuoden mittaisen ja 31,5 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen. Sopimuksen vuosittainen arvo on 7,875 miljoonassa dollarissa.

DeBrincat takoi 82 otteluun 66 tehopistettä (27+39) viime kauden aikana. Laituri pelasi Ottawassa vain yhden kauden saavuttuaan Senatorsiin Chicago Blackhawksista vuosi sitten.

DeBrincat ilmoitti Ottawalle, ettei hän aio tehdä pidempää sopimusta viime kauden päätyttyä.

Ottawaan saapuva Kubalik, 27, tehtaili tehot 20+25=45 viime kauden aikana. Tshekkiläisellä on vain vuosi nykyistä sopimustaan jäljellä.

Sebrangolla, 21, ei ole vielä NHL-kokemusta. Puolustajalupaus keräsi 39 AHL-otteluun seitsemän tehopistettä Grand Rapidsin riveissä viime kaudella.

Lue myös:

    Uusimmat