Tähdet muistavat Zarkus Poussaa – "Mestarillinen muusikko ja lämminsydäminen ystävä"

Muusikkoystävät muistavat Zarkus Poussaa somessa.

Muusikko Zarkus Poussa menehtyi 41-vuotiaana viime viikonloppuna. Monet Poussan muusikkoystävät ovat kirjoittaneet osanottojaan sosiaalisessa mediassa.

Anssi Kelan Facebook-päivityksen mukaan Poussa menehtyi sairauskohtaukseen.

– Suruisin mielin täällä. Zarkus oli hieno ystävä ja soittokaveri. Useakin tahti, joita hänen kanssaan soitettiin melkein kahden vuosikymmenen ajan, soi nyt haikeana päässäni keskellä muistojen myllerrystä, kirjoittaa Lenni-Kalle Taipale virallisella Facebook-sivullaan.

– "Rauhaa rajalle" sanoi Z usein. En oikein ikinä osannut tajuta mitä se tarkoitti. En osaa nytkään mutta nämä sanat ovat mielessäni. Moikka.

Laulaja ja näyttelijä Mikko Leppilampi tviittasi aiheesta maanantain ja tiistain välisenä yönä.

– Markus "Zarkus" Poussa (1975-2016) R.I.P. Elit ja soitit aina niin ilolla, palolla ja antaumuksella. Annoit paljon. Olit aina ystävällinen.

Laulaja Yona julkaisi yöllä kuvapostauksen Instagram-tilillään.

– Tänä yönä suru valvottaa... Sytytin sinulle tämän kynttilän Zarkus. Olit suurenmoinen muusikko, merkillinen valo-ilmiö, mitä ihanin persoona. Ihailin uniikkia nerokuuttasi. Emme kai kohdanneet kovinkaan usein, mutta jokaisella kerralla muistit kannustaa, olla lämmin ja ystävällinen. Kanssasi musisointi oli yhtä riemua ja lähdin vaikutuspiiristäsi aina inspiroituneena, voimaantuneena. Kiitos paljon ja kaunista matkaa.


Debyyttisooloalbumiaan valmisteleva Paula Vesala muisti Poussaa Facebookissa.

– Hirveän surullinen uutinen. Jäämme kaipaamaan mestarillista muusikkoa, lämminsydämistä ystävää ja kollegaa. Kevyet mullat, Zarkus Poussa.


Myös muun muassa My First Band -yhtyeestä tuttu laulaja Antti Koivula huomioi Poussan kuoleman.

– Hitto. Yks mukavimmista ja kovimmista. Kevyet mullat Zarkka.


Zarkus Poussa vaikutti monissa kotimaisissa kokoonpanoissa kuten Hemma Beastissa, Anna-Mari Kähärän orkesterissa, Giant Robotissa, RinneRadiossa sekä Jukka Pojan Kuules Crew -yhtyeessä. Poussa oli mukana myös monissa televisiotuotannoissa, kuten W-tyyli ja Jokainen vieras on laulun arvoinen.

Poussa julkaisi urallaan myös kaksi soololevyä: Love Tracks julkaistiin vuonna 2005 ja Positiivinen krapula vuonna 2013.

Katso alta Zarkus Poussan videohaastattelu Huomenta Suomessa vuonna 2013!

Zarkus Poussa piti ystäviään suurimpina esikuvinaan 6:41

Lue myös:

    Uusimmat