Tähän liikkeeseen ei ilman kasvomaskia tulla – asiasta kiistelemään kyllästynyt omistaja vaihtoi kiltin pyynnön huomattavasti synkempään: "Eskaloitui nopeasti"

Näin teet itsellesi tai läheisellesi maskin minuutissa – Muista, tekemäsi maski ei ole henkilönsuojain! 1:50
Näin teet maskin minuutissa. Muista kuitenkin, ettei se ole henkilönsuojain.

Yhdysvalloissa sijaitsevan vintageliikkeen omistaja kyllästyi kiistelemään asiakkaiden kanssa siitä, pitääkö kasvomaskeja käyttää vai ei.

Arizonan Phoenixissä sijaitseva Antique Sugar -liike haluaa asiakkaidensa tulevan asioimaan kasvomaski suojanaan ja piste. Vintageliikkeen omistajan karu käsky kasvomaskin käyttämiseksi on herättänyt suurta huomiota sosiaalisessa mediassa, kertoo Buzzfeed.

Koronapandemian suljettua liikkeen se avasi ovensa jälleen kesäkuun ensimmäisenä päivänä. Samoin kuin lukuisissa muissakin liikkeissä myös Antique Sugarissa toivottiin asiakkaiden tulevan asioimaan liikkeeseen kasvomaski suojanaan. Koronavirus on levinnyt laajalti Arizonassa, joten kaikki apu viruksen leviämisen estämiseksi on tarpeen. Arizonan terveysviranomaiset ovatkin kehottaneet ihmisiä käyttämään kasvosuojaa ja muistuttaneet, että turvallisin paikka on kotona.

Kaikki ihmiset eivät kuitenkaan suostu kasvosuojaa käyttämään. Sen huomasi Antique Sugarin omistaja, joka kertoi Facebookissa yrittäneensä aluksi mukavaa lähestymistapaa asian suhteen. Aiemmin liikkeen ovessa olleessa kyltissä lukikin: "Kiitos, että käytät maskia. Auta meitä pysymään terveenä, jotta voimme pysyä avoinna."

"Eskaloitui nopeasti"

Omistaja kuitenkin kertoo turhautuneensa, kun ihmisiä tuli sisään kiistelemään hänen kanssaan asiasta, eikä hän halunnut enää keskustella heidän kanssaan. Niinpä hän vaihtoi kasvomaskipyyntönsä hieman suorempaan muotoon.

Mitä pidemmälle tekstiä lukee, sitä synkemmäksi se muuttuu. Hitti siitä tuli, kun Chris Illuminati -nimeä käyttävä mies jakoi sen Twitterissä saatesanoin: "Aivan kuten pandemia, tämä vintageliikkeen varoituskyltti eskaloitui nopeasti."

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Näin kyltissä lukee: "Jos valitset olla käyttämättä maskia, pyydämme kunnioittavasti, että lykkäät vierailuasi.

Väittelemme kanssasi mielellämme maskien tehokkuudesta, kun tämä kaikki on ohi ja...

tulet liikkeeseen myymään kuolleen isoäitisi vaatteita."

"Rakastan sitä"

Twiitillä on liki 370 000 tykkäystä ja sitä on twiitattu eteenpäin kymmeniä tuhansia kertoja. Kommentoijat ovat suurimmilta osin rakastaneet rajua viestiä.

– Tämä on julmaa, ja rakastan sitä, hehkutti eräs.

– Tämä on yksi parhaista ja enteellisimmistä (maskien tehokkuudesta kertovista) kylteistä, jonka olen nähnyt, ylisti toinen.

Kaikki eivät kyltistä innostuneet ja lukuisat kylttiä kritisoineet arvelivat liikkeen menettävän sen vuoksi asiakkaita. Heille moni muistutti liikkeen myös ansainneen tempauksellaan uusia asiakkaita.

Viime aikoina sosiaalisessa mediassa on levinnyt useita videoita, joilla ihmiset kinastelevat kasvomaskin käytöstä, pääasiassa Yhdysvalloista. Esimerkiksi eräs "Karen" sai runsaasti huomiota kieltäydyttään kasvomaskin käytöstä tarjoilijan sitä häneltä pyydettyä Starbucksissa. Raivokohtauksen jälkeen nainen sai nenilleen pahemman kerran.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

    Uusimmat