Taas yksi Trumpin neuvonantaja lähti – suunniteltu salainen Afganistan-kokous viimeinen niitti: "Ilmoitin John Boltonille viime yönä, ettei hänen palveluksiaan enää tarvita"

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin turvallisuuspoliittinen neuvonantaja John Bolton on jättänyt tehtävänsä. Bolton ja Trump ovat erimielisiä siitä, erosiko Bolton, vai erottiko Trump hänet. 

– Ilmoitin John Boltonille viime yönä (maanantain ja tiistain välisenä yönä), ettei hänen palveluksiaan enää tarvita Valkoisessa talossa. Olin eri mieltä monista hänen ehdotuksistaan, kuten oli myös muut presidentinhallinnossa, Trump twiittasi. 

Boltonin mukaan hän tarjoutui eroamaan maanantai-iltana. Boltonin mukaan Trump sanoi, että "puhutaan siitä huomenna".

Trump sanoo nimittävänsä Boltonin seuraajan ensi viikolla.  

Bolton ehti olla turvallisuuspoliittisena neuvonantajana viime vuoden huhtikuusta.

Erimielisyyksiä Afganistanin-sopimusneuvotteluista

Bolton ja Trump ovat olleet erimielisiä muun muassa viime viikonloppuna paljastuneesta suunnitelmasta kutsua merkittävää osaa Afganistanista hallitsema taleban-liike sopimusneuvotteluihin ja sen allekirjoittamiseen presidenttien suosimaan ja rauhansopimuksista tuttuun Camp Davidiin Marylandissa. 

Sopimuksen mukaan Yhdysvallat olisi vetänyt Afganistanista noin 5 000 sotilastaan. Vastapainoksi taleban takaisi, ettei maa enää toimisi kansainvälisen terrorismin tukikohtana ja uhkaisia Washingtonia ja sen liittolaisia.

Ulkopolitiikassa haukkana pidetty Bolton on myös ajanut tiukkaa linjaa suhteessa Iraniin, Pohjois-Koreaan ja Venäjään.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.