Taas yksi automerkki luopumassa pahanhajuisista moottoreistaan – BMW-pomon ilmoitusta odotetaan

Upea sähkö-Mini maksaa lähes 100 000 euroa 0:35
Tämä sähkö-Mini maksaa lähes 100 000 euroa, mutta ulkonäöllä senkin saa anteeksi. Kyseessä on Swind-nimisen yhtiön rakentama sähköautokonversio, joita tullaan valmistamaan 100 kappaletta.

BMW:n omistama Mini muuttuu täysin sähköiseksi merkiksi vuoteen 2030 mennessä, kertoo Automotive News Europe. Tiedoille ei ole saatu virallista vahvistusta.

Vahvistusta vailla olevien lehtitietojen mukaan ikonisen brittibrändi Minin viimeinen polttomoottorimalli esitellään vuonna 2025, ja vuonna 2027 jo puolet sen myynnistä tulee sähköautoista. Vuodesta 2030 eteenpäin se valmistaa vain sähköautoja.

BMW:n toimitusjohtajan Oliver Zipsen uskotaan vahvistavan suunnitelmat sekä paljastavan niistä lisää keskiviikkona yhtiön tulosjulkistuksen yhteydessä. Vielä toistaiseksi BMW kieltäytyi kommentoimasta.

Minin siirtyminen sähköautoihin tukisi emoyhtiö BMW:n sähköstrategiaa, jota on aiemmin kritisoitu hitaasti edistyväksi. Viime aikoina saksalaisvalmistaja on kuitenkin osoittanut olevansa edelleen vahvasti mukana liikenteen sähköistämisessä.

BMW:n nykyiseen sähköautoportfolioon kuuluvat i3 ja iX3. Tulossa on sedanmalli i4 sekä lippulaivamaasturi iX.

Mini Electric puolestaan on vielä toistaiseksi Minin ainoa täyssähköauto.

Vastaavia ilmoituksia muiltakin

Ruotsalainen Volvo kertoi pari viikkoa sitten ryhtyvänsä täysin sähköiseksi valmistajaksi ja luopuvansa polttomoottoriautoista kokonaan vuoteen 2030 mennessä.

Helmikuun puolivälissä brittiläinen Jaguar pudotti todellisen pommin ilmoittamalla, että siitä tulee täysin sähköinen valmistaja jo vuoteen 2025 mennessä. Uutinen oli yllätys, sillä perinteikäs brittimerkki on saanut markkinoille vasta yhden sähköauton, vuonna 2018 esitellyn I-Pacen.

Hieman Jaguarin vanavedessä sähköautosuunnitelmistaan kertoi myös amerikkalaisjätti Ford, joka paljasti, että se myy Euroopassa pelkästään täyssähköautoja vuodesta 2030 alkaen. Yhtiönä se ei ole vielä luopumassa kokonaan polttomoottoriautoista, mutta Euroopassa niitä ei enää ensi vuosikymmenellä myydä.

Saksalaisen Volkswagen-konsernin luksusmerkki Bentley aikoo niin ikään myydä vuodesta 2030 eteenpäin ainoastaan täyssähköautoja. Samoin perinteikäs amerikkalaisvalmistaja Cadillac.

Lue myös:

    Uusimmat