Toimitusjohtajan palli heiluu jo: BMW on muuttunut sähköautojen edelläkävijästä perässähiihtäjäksi

Yhdysvaltalaisen Automotive Newsin mukaan BMW:n toimitusjohtaja saattaa olla vaihtumassa.

BMW:tä pidettiin jopa sähköautojen edelläkävijänä perinteisten premium-valmistajien joukossa, kun se esitteli i3-mallinsa vuonna 2013. Futuristisen näköisen ja varsin päteväksi peliksi osoittautuneen i3:n jälkeen baijerilaisvalmistajan sähköautorintamalla on ollut kuitenkin kummallisen hiljaista.

Valmistajan pahimmat kilpailijat, Audi ja Mercedes-Benz, ovat ainakin julkisuudessa olleiden tietojen perusteella huomattavasti pidemmällä mallistonsa sähköistämissuunnitelmissa. Audi e-tron on markkinoilla ja Mersun EQC sekin pian. Jaguarin I-Pace ja Teslan Model S, X ja 3 eivät nekään ole enää mitään harvinaisuuksia tien päällä.

BMW:n tilanne ei ole ilmeisesti sen parempi kulissienkaan takana, sillä toimitusjohtaja Harald Krügerin pestin baijerilaismerkin peräsimessä kerrotaan olevan vaakalaudalla.

Suomalainen rallilegenda antaa monoa BMW i3:lle 1:39
VIDEO: Suomalainen rallilegenda antaa monoa BMW i3:lle

Verkkaisesti etenevän sähköautostrategian lisäksi maata Krügerin jalkojen alla on kaivanut myös viimeisen neljän vuoden aikana viivan alle jääneiden eurojen määrä. Kuluvan vuoden ensimmäinen neljännes jätti saksalaisvalmistajan tappiolle ensimmäistä kertaa vuosikymmeneen.

Metzler Bankin analyytikko Jürgen Pieper näkee ongelmia myös siinä, ettei Krüger ole onnistunut välittämään selvää signaalia yhtiön strategiasta. Vuonna 2015 pestissään aloittanut Krüger ei ole Automotive Newsin haastatteleman Pieperin mukaan osoittanut myöskään auktoriteettiaan yhtiön johtoportaassa.

BMW:tä on kritisoitu Pieperin mukaan myös siitä, ettei se tavoittele uusia kumppanuuksia riittävän ahnaasti. BMW tekee yhteistyötä Daimlerin kanssa yhteiskäyttöautopalvelunsa osalta, mutta tämän ei uskota riittävän sähköistyvän ja autonomisemmaksi muuttuvan autoilun aikakaudella.

Krügerilla on sopimus toimitusjohtajan pestistä ensi vuoden toukokuuhun saakka, mutta lisätietoa hänen jatkostaan yhtiön johdossa odotetaan saatavan kesä-heinäkuun aikana.

Potentiaalisin vaihtoehto uudeksi toimitusjohtajaksi on Automotive Newsin mukaan BMW:n nykyinen tuotantojohtaja Oliver Zipse.

Lue myös:

    Uusimmat