Taas väsyttää? 5 vinkkiä, joiden avulla aamu-uninen herää helpommin

Aamut voivat olla raskaita iltavirkuille, tai muuten vain unenpuutteesta kärsiville. Kokosimme viisi vinkkiä, joiden avulla heräät helpommin. 

1. Suuntaa ensimmäiseksi suihkuun

Tee tästä automaatio – herätyskello pois päältä ja mars lämpimään suihkuun. Mikään ei herätä lempeämmin. 

2. Kokeile kirkasvalolaitteita

Jos pimeys väsyttää, kokeile kirkasvalohoitoa. Muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksen mukaan kirkasvalohoito auttaa pysymään virkeänä, helpottaa kaamosmasennusta ja vaikuttaa kehon sisäiseen kelloon, jolloin herääminen on helpompaa. 

3. Vältä iltaisin sinistä valoa – hyödynnä sitä aamulla!

Tekniset laitteet, kuten kännykät ja televisio, vaikuttavat aivoihin piristävästi. Siksi ne voivat vaikeuttaa nukahtamista. 

Jos sinun on vaikeaa herätä, selaa kännykästä ensi töiksesi uutisotsikot tai tarkista sähköpostit. Näin heräämisestä tulee helpompaa. 

4. Helpota aamujasi

Silmät ristissä ja tukka takussa aamupuuhat sujuvat helposti ikävämmin kuin illalla. Kun laitat kahvinkeittimen valmiiksi, valitset työvaatteet ja pakkaat laukkusi valmiiksi, et joudu kiukuttelemaan asuvalintojen tai hukassa olevien tavaroiden kanssa. 

5. Mene aikaisemmin nukkumaan

Simppeliä, mutta ai kamala miten haastavaa. Jotta aikaisempi nukkumaanmeno auttaa helpottamaan aamuherätystä, siitä on tehtävä tapa. Vaikka siis haluaisit nukkua viikonloppuna pitkään, yritä herätä vähintään tunnin sisällä siitä kellonlyömästä, kun heräät arkena. 


Lue myös:

    Uusimmat