Taas palaa rahaa: iPhonesi latausjohto ei sovi uuteen malliin

Suostuuko puhelimesi latautumaan vain tietyssä asennossa? Tässä syy 0:30
Toimiiko puhelimesi laturi vain tietyssä asennossa? Tässä syy.

Teknologiajätti Apple on taipunut Euroopan unionin tahtoon ja lanseerannut ensimmäiset uuden standardin mukaisella latausliittimellä varustetut iPhonet.

Uudessa iPhone 15:ssä ja 15 Prossa Applen oma Lightning-liitäntä on korvattu USB-C-liitännällä. Kyseessä ovat ensimmäiset iPhone-mallit, jotka ottavat käyttöön yleisen liitäntästandardin.

Samalla yli 10 vuotta kestänyt Lightning-liittimen aikakausi tulee päätökseensä. Lightning esiteltiin ensimmäistä kertaa syksyllä 2012 julkistetussa iPhone 5:ssä, ja se korvasi vanhan 30-pinnisen liittimen, joka löytyi niin ensimmäisistä iPhoneista kuin myös lukuisista iPodeista sekä muutamasta iPadista.

Lightning-liitin tullaan korvaamaan USB-C:llä myös muissa laitteissa ja varusteissa, joissa se vielä tällä hetkellä on.

Muutoksen myötä käyttäjien on varauduttava uusimaan iPhone-lisävarusteitaan tai hankittava adapteri, jolla Lightning-liittimellä varustettuja lisätarvikkeita voi käyttää uudessa iPhonessa.

Kolikon kääntöpuolena on kuitenkin se, että uusi liitin on standardi myös tietokoneissa ja tableteissa, joten pian vieläkin useampaa laitetta voi ladata yhdellä johdolla – valmistajasta riippumatta.

Lue myös:

    Uusimmat