Taaperoa ammuttiin kuula-aseella sukuelimiin leikkipuistossa Pihtiputaalla – vanhemmat kuulivat erikoisen "pop pop pop" -äänen

Leikkipuistossa ollutta taaperoikäistä lasta ammuttiin kuula-aseella sukuelimiin maanantai-iltana Pihtiputaalla. Poliisille ei ole selvinnyt, oliko kyse vahingosta, vai ampuiko joku lasta tahallaan.

Tilanne sattui Pihtiputaan keskustan tuntumassa. Noin yksivuotias lapsi oli ollut leikkimässä, ja paikalla olivat olleet myös hänen vanhempansa.

Tapauksen tutkinnanjohtajaa loma-aikaan sijaistava rikoskomisario Veli-Pekka Välisaari kertoo, että lapsen vanhemmat olivat panneet leikkipuistossa merkille erikoisen "pop pop pop" -äänen. Mitään muita erikoisia ääniä tai ylimääräisiä henkilöitä vanhemmat eivät huomanneet. 

Pian lapsi oli alkanut itkeä ja perhe oli lähtenyt kotiin. Siellä huomattiin, että lapsi oli saanut osumia jostain ja loukkaantunut.

Poliisi kävi tapahtumapaikalla myöhemmin ja totesi, että lasta oli todennäköisesti ammuttu kuula-aseella.

– Löysimme muutamia kuulapyssyn panoksia. Pystyimme myös suunnilleen arvioimaan mahdollisen ampumasektorin, josta oli ammuttu. Ja tosiaan osumat olivat tulleet sinne alaosaan, Välisaari kertaa tapahtumia.

Ampujaa ei ole löydetty

Lapsen vanhemmat ovat omatoimisesti etsineet ampujaa sosiaalisessa mediassa. Myös poliisi on toivonut havaintoja tapaukseen liittyen.

Toistaiseksi tietoa ampujasta ei ole.

– Lapsi on paranemaan päin ja sillä tavoin ollaan hyvään suuntaan menossa. Mutta jos osumat olisivat tulleet pään alueelle, olisi varmasti isommista jutuista kyse. Edelleen kaipaamme havaintoja asiaan liittyen, Välisaari toteaa.

Poliisi: "Hyvin erikoinen tapaus"

Välisaaren mukaan vahingon mahdollisuutta ei ole suljettu pois. Tapausta on kuitenkin tutkittu pahoinpitelynä.

– Ei siellä mikään lapsijoukko ole pelannut kuula-aseilla tai muuta – nämä kuula-aseethan ovat vähän sellainen lasten juttu. Mutta tietystikään ei tässä vaiheessa voi sulkea pois sitä, että kyse voisi olla vahingosta, hän sanoo.

– Tietysti tällaisten kuulapyssyjen kantama on aika pieni. Tämä on mielestäni hyvin erikoinen tapaus. Onko sitten joku jostain nurkan takaa tahallansa ampunut, vai onko se vahinko. Sehän tässä arveluttaa meitäkin, Välisaari jatkaa pohdintaa.

Poliisi pyytää tietoja tapauksesta sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi. Välisaaren mukaan tiedot voi kertoa poliisille tarvittaessa vaikka anonyymisti.

Lue myös:

    Uusimmat