Syyttäjän mukaan Ylivieskan 16-vuotias koulupuukottaja suunnitteli tekoaan kuukausien ajan

Nuori puukotti toista nuorta Ylivieskassa – sivistysjohtaja kommentoi tapahtunutta MTV:lle 3:54
Näin sivistysjohtaja kommentoi aiemmin tapahtumaa MTV:lle.

Syyttäjä on nostanut syytteen 16-vuotiasta nuorta miestä vastaan nuorena henkilönä tehdystä tapon yrityksestä. Rikos tapahtui maaliskuun lopussa Pohjois-Pohjanmaalla Ylivieskassa ja sen uhriksi joutui epäillyn luokkakaveri.

Koulun oppilas puukotti toista poikaa Kaisaniemen yläkoululla aamupäivällä kello 11:n jälkeen. MTV Uutisten tietojen mukaan oppilas käytti aseenaan pihviveistä, jonka oli tuonut kouluu ulkopuolelta.

Epäilty on ollut vangittuna tekopäivästä asti. 

– Epäilty on tunnustanut teon, mutta kiistänyt esitutkinnassa syyttäjän väittämän teon suunnitelmallisuuden. Epäilty ei ole kertonut motiivia teolleen, aluesyyttäjä Ville Rutanen kertoo tiedotteessaan.

– Syyttäjän käsityksen mukaan epäilty on suunnitellut puukottamista kuukausien ajan ja etsinyt tietoa puukotuksesta vaikutuksista ja siitä aiheutuvista rikosoikeudellisista seuraamuksista.

Epäilty oli selvin päin teon tehdessään.

Rikoksesta epäillyllä nuorella ei ole aikaisempaa rikostaustaa. Vuonna 2019 hänelle oli määrätty edunvalvoja häneen kohdistuneen rikoksen esitutkintaan.

Tämän jälkeen hän oli asunut kahdessa perhekodissa Pohjois-Suomessa. Alkujaan nuori mies on kotoisin Oulusta.

Asiaa käsitellään Oulun käräjäoikeudessa toukokuun lopussa. Syyttäjä kertoo, ettei tiedota asiasta tässä vaiheessa enempää.

Lue myös:

    Uusimmat