Syyttäjä Ruotsin mellakoista: "Hyvin epämiellyttävää kehitystä"

Palavia autoja, heitettyjä kiviä ja polttopulloja – poliisi kertoo, voivatko Ruotsin kaltaiset mellakat tapahtua Suomessa 4:53
Katso video: Poliisi kertoo, voivatko Ruotsin kaltaiset mellakat tapahtua Suomessa.

Eri puolella Ruotsia on ollut viime päivinä useita väkivaltaisia mellakoita. Aiemmin poliisijohtaja kommentoi, ettei Ruotsin tapahtumissa ole kyse tavallisista vastamielenosoittajista. Syyttäjä jakaa poliisijohtajan näkemyksen. 

Poliisiylijohtaja Anders Thornberg on kuvaillut mellakkatapahtumia "pahemmiksi kuin väkivaltaiset mellakat", joiden kohteena on poliisi.

–  He yrittivät tappaa poliiseja, hän sanoi.

Thornbergin mukaan epäillyt rikokset ovat hänestä "äärimmäisen vakavia" ja joissain tapauksissa kyse voi olla murhan yrityksistä. 

Norrköpingin syyttäjäviraston johtava syyttäjä Torsten Angervåg on Thornbergin kanssa samoilla linjoilla. 

–  Olen toiminut noin 30 vuotta syyttäjänä ja en ole koskaan kokenut tällaista. Tämä on hyvin epämiellyttävää kehitystä, Angervåg sanoo.

Mellakat alkoivat toden teolla torstaina Norrköpingissä ja Linköpingissä.

Angervåg painottaa, ettei "tästä saa tulla normaalia tilannetta". Hän lisää, että koko oikeuslaitoksen on selvitettävä, miten nyt tapahtuneen toistuminen on estettävissä.

Ruotsin mellakat alkoivat sen jälkeen, kun tanskalaisen äärioikeistopuolueen johtaja Rasmus Paludan aloitti "vaalikiertueensa" Ruotsissa ja poltti tapahtumissaan Koraaneita.

Paludan on viime päivinä joko vieraillut tai ilmoittanut vierailevansa eri kaupungeissa Ruotsissa, minkä jälkeen on ilmennyt väkivaltaista mellakointia ja ilkivaltaa.

MTV Norrköpingissä: Mellakointi jatkunut Ruotsissa läpi pääsiäisen – tältä paikan päällä näyttää nyt 5:25
MTV Norrköpingissä: Mellakointi jatkunut Ruotsissa – tältä paikan päällä näyttää


Lue myös:

    Uusimmat