Mainos

Syyte: Apple hidastaa päivityksellä tarkoituksellisesti vanhoja iPhoneja

Ohjelmistopäivityksillä on tarkoitus parantaa ohjelmistojen toimintaa, mutta joskus saattaa käydä päinvastoin.

Yhdysvaltalainen Bianca Wofford on nostanut oikeusjutun Applea vastaan iPhone-älypuhelimensa hidastumisesta ohjelmistopäivityksen seurauksena. Teknologiasivusto Wired kertoo, että Wofford tavoittelee Applen vastaista joukkokannetta syyttäen Applea virheellisestä mainonnasta ja epärehellisestä liiketoiminnasta.

Woffordin mukaan iPhone 3G -mallin käyttäjiä rohkaistiin mm. mainoksissa lataamaan puhelimiinsa käyttöjärjestelmän viimeisin iOS 4 -versio. Syytteen mukaan päivitys ei kuitenkaan paranna iPhone 3G:n toimintaa, vaan tekee siitä käytännössä käyttökelvottoman.

- Asian oikea laita on se, että vanhempaan iPhoneen asennettuna uusi käyttöjärjestelmä on askel huonompaan suuntaan. Monista iPhone 3G -puhelimista tulee päivityksen seurauksena i-tiiliskiviä, toteaa Woffordin asianajaja.

Apple ei ole kommentoinut syytteitä.

Päivityksiä kerran vuodessa

Applen iOS -käyttöjärjestelmään on tehty suuri päivitys kerran vuodessa ja yhtiö on ilmoittanut, että kaikki uudet ominaisuudet eivät toimi vanhemmissa puhelinmalleissa, koska niissä on vähemmän muistia tai hitaampi prosessori.

Applen julkaistessa iOS 4 -käyttöjärjestelmän yhtiö kertoi, että se ei toimi alkuperäisen iPhonen kanssa lainkaan. iPhone 3G:n kanssa sen pitäisi kuitenkin toimia, joskaan moniajo ei onnistu kuten uusimmassa iPhone 4:ssä.

Osa iPhone 3G:n käyttäjistä totesi iOS 4 -käyttöjärjestelmän julkistamisen jälkeen, että päivitys hidasti huomattavasti puhelimen toimintaa. Applen johtaja Steve Jobs totesi myöhemmin, että iOS 4.1 -versiossa parannettaisiin iPhone 3G:n suorituskykyyn liittyviä ongelmia. Testien mukaan uudenkin version todettiin parantaneen tilannetta vain vähän.

Woffordin syytöksien mukaan Apple oli tietoinen, että iOS 4 hidastaisi iPhone 3G:n toimintaa. Hänen syytteensä mukaan Apple toimi kyseisellä tavalla tarkoituksellisesti, jotta käyttäjät joutuisivat ostamaan uusimman iPhone 4:n itselleen.

Woffordin jutun käsittely joukkokanteena vaatii tuomarin hyväksynnän. Mikäli jutusta tulee joukkokanne, joka voitetaan, saattaa Apple joutua maksamaan korvauksia iPhone 3G:n käyttäjille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.