Syöpähoitojen keskellä oleva Charles edusti innolla pääsiäiskirkossa – lähteet kertovat, kuinka kuningas oikeasti voi tällä hetkellä

Kuningas Charles palasi julkisuuteen – aloitti pääministeri Sunakin tapaamisen rennolla letkautuksella 0:52
Katso videolta: Kuningas Charles astui julkisuuteen ensimmäistä kertaa syöpädiagnoosin jälkeen

Kuningas Charles edusti innokkaan oloisena muiden kuninkaallisten rinnalla pääsiäiskirkossa. Lähteiden mukaan kuninkaan syöpähoidot edistyvät hyvin.

Kuningas Charles, 75, liittyi kuninkaallisen perheen seuraan pääsiäisen jumalanpalvelukseen sunnuntaina 31. maaliskuuta. Kyseessä oli ensimmäinen näkyvä edustustilaisuus, jossa Charles oli mukana saatuaan alkuvuodesta syöpädiagnoosin ja aloitettuaan sen hoidot. 

Kirkon ulkopuolella kuningatar Camilla, 76, rinnallaan Charles pysähtyi tervehtimään keskustelemaan useiden paikalle saapuneiden ihmisten kanssa. Kuningas esiintyi hymyilevänä ja hyväntuulisen oloisena. 

Charles on ollut sairauslomalla edustustehtävistään aloitettuaan hoitonsa, mutta hän on tiettävästi hoitanut muita hallinnollisia töitään ja velvollisuuksiaan. Lääkärit olivat aiemmin ohjeistaneet Charlesia rajoittamaan ihmiskontaktejaan hoitojensa aikana, mutta pääsiäisenä kuningas kuitenkin kätteli innolla Windsorissa sijaitsevan St. Georgen kappelin ulkopuolelle saapuneita ihmisiä.

Brittihovin sisäisen lähteen mukaan Charlesin sunnuntainen esiintyminen julkisesti vuotuisessa kuninkaallisten pääsiäiskirkossa oli "merkittävä askel" kuninkaalle itselleen hänen toipumisensa aikana, kertoo Telegraph. Charlesin toipumisen suhteen ollaan lähteen mukaan "erittäin positiivisella mielellä". 

– Kuten voidaan nähdä, kuningas on reagoinut hoitoihin hyvin rohkaisevasti viime viikkoina, ja hänen lääkärinsä pystyivät näin ollen hieman muuttamaan ohjeita siitä, mitä hänen majesteettinsa voi nyt tehdä, mukaan lukien osallistuminen pääsiäisjumalanpalvelukseen ja hyväntahtoisten ihmisten tervehtiminen, jotka olivat ystävällisesti tulleet osoittamaan tukeaan, lähde kertoo. 

Lähde kuitenkin painottaa, että kuningas Charlesin hoidot jatkuvat edelleen ja varovaisuus on yhä tässä asiassa hyve. 

– Mutta kun päiväkirjasuunnitelmia kehitetään kesää kohti, toivomme näkevämme lisää tällaisia huolellisesti kalibroituja askeleita kohti kuninkaan julkisten tehtävien jatkamista, ja tarvittaessa tehdään mukautuksia. 

Charlesin tulevat julkiset esiintymiset tullaan lähteen mukaan vahvistamaan sitten, kun ne tulevat ajankohtaisiksi. Suunnitelmat elävät ja niitä mukautetaan lääkärien ohjeisiin. 

– Suurta toivoa sekä optimismia on kuitenkin sekä lääkärien että potilaan osalta. 

Kuningasparin lisäksi paikalla pääsiäisen jumalanpalveluksessa olivat muun muassa Charlesin sisarukset puolisoineen: prinsessa Anne  puolisonsa Tim Lawrencen kanssa, prinssi Edward  puolisonsa herttuatar Sophien kanssa, sekä prinssi Andrew  ja hänen entinen puolisonsa herttuatar Sarah, joka niin ikään sai diagnoosin uusiutuneesta syövästä alkuvuodesta. 

Poissa tilaisuudesta olivat odotetusti prinssi William  ja prinsessa Catherine  lapsineen. Catherine kertoi maaliskussa julkisesti saaneensa myös syöpädiagnoosin tammikuussa läpikäymänsä vatsan alueen leikkauksen jälkeen. 

Lue myös:

    Uusimmat