Mainos

Swanljung jatkaa STTK:n johdossa

Esa Swanljung (47, sd.) jatkaa toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtajana. Järjestön liittokokous valitsi Swanljungin yksimielisesti uudelleen tehtävään perjantaina Helsingissä.

Swanljung on johtanut STTK:ta vuodesta 1990, jolloin hän seurasi tehtävässä valtakunnansovittelijaksi silloin siirtynyttä Jorma Reiniä.

STTK vahvisti tänään ottavansa kantaa Euroopan talous- ja rahaliittoon vasta valtuustossaan 27. marraskuuta. STTK siirsi kannanottoaan, koska neuvottelut puskurirahastoista ovat kesken.

STTK:n liittokokous kiirehti ratkaisua Emu-puskureista, ja julkilausuman mukaan puskurineuvottelut on saatava päätökseen mitä pikimmin. Minkään toimialan henkilöstö, asema ja palvelussuhteen ehdot eivät saa toimia Emu-puskureina, lausumassa korostetaan.

Muotoilun taustalla on muun muassa valtion toimihenkilöitä edustavan STTK-J:n vaatimus, jonka mukaan julkinen sektori ei saa olla mahdollisten suhdannevaihtelujen Emu-puskuri.

STTK tyytyy toteamaan, että Emu on merkittävä ja kauaskantoinen päätös, jolla tulisi olla vaikutusta myös työllisyyteen. Edelleen järjestö katsoo, että suomalaisella työmarkkinajärjestelmällä on hyvät mahdollisuudet sopeutua rahaliiton ehtoihin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.