Suuret kodinkoneet kävivät kaupaksi

Suurten kodinkoneiden kauppa kävi alkuvuodesta selvästi viime vuotta paremmin. Elektroniikan tukkukauppiaiden mukaan vähittäiskauppoihin toimitettujen isojen kodinkoneiden arvo oli tammi-maaliskuussa 10,4 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten. Muuten kodintekniikan kauppa kävi nihkeämmin.

Kulutuselektroniikan toimitusten arvo laski 8,8 prosenttia ja kodin pienkoneiden 1,6 prosenttia. Kokonaisuudessaan kodintekniikan toimitusten arvo pysyi ennallaan noin 228 miljoonassa eurossa tukkuhinnoin ja ilman arvonlisäveroa laskettuna.

Maaliskuussa kodintekniikan toimitukset kuitenkin kasvoivat 15,5 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna, suurista kodinkoneista liesiä toimitettiin kauppoihin peräti 21,8 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten, mikä kuvastanee asuntomarkkinoiden vilkkautta. Myös astianpesukoneiden ja kylmälaitteiden toimitukset kasvoivat yli 10 prosenttia.

Kulutuselektroniikassa digisovittimien sekä LCD- ja plasmatelevisioiden menekin kasvu jatkui. Miinusta tuli sen sijaan tavallisista televisioista ja dvd-soittimista.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja