Susan Ruusunen kirjatuomiosta: Päätös on väärä

Pääministerin morsian -kirjasta sakkotuomion yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä saanut Susan Ruusunen vetoaa sananvapauteen.

– Päätös on väärä, sananvapautta ei voi mielestäni rajoittaa sillä, minkä kohdan voi kertoa ja minkä ei. Kirjassa ei ole mielestäni mitään intiimiä. Myös Vanhanen oli itse kommentoinut teosta harmittomaksi, joten miten harmiton teos voi aiheuttaa kärsimystä? Susan Ruusunen kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Korkein oikeus tuomitsi keskiviikkona Ruususen lisäksi myös kohukirjan kustantaneen Kari Ojalan sakkoihin yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä. Korkein oikeus jakoi hovioikeuden näkemyksen siitä, että pääministeri Matti Vanhasen yksityiselämää koskevia tietoja käsiteltiin kirjassa tavalla, joka oli omiaan aiheuttamaan hänelle kärsimystä ja halveksuntaa. Vuonna 2008 Helsingin käräjäoikeus hylkäsi syytteet asiassa.

– Mukava oli kuitenkin kuulla, että rikoshyötyä kirjasta emme saaneet. Asiaa on nyt käsitelty eri oikeusasteissa 3,5 vuotta, ei asia enää näissä mittapuissa pyöritä minun jokapäiväistä elämääni. Pyrin pysymään julkisuudessa pois, torstaina Kiinaan lomalle suuntaava Ruusunen toteaa.

(MTV3–MIKKO KORMILAINEN)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja