Supertähti Sidney Crosby hehkuttaa Patrik Lainetta uskomattomaksi maalintekijäksi: "Hän on hyvin tietoinen erinomaisesta laukauksestaan"

Urallaan kolme jääkiekon Stanley Cupia voittanut Sidney Crosby suitsuttaa Patrik Laineen laukausta ja itseluottamusta. Myös puolustaja Kris Letang aikoo olla valmiina suomalaisen vetoon, kun Pittsburgh Penguins kohtaa Winnipeg Jetsin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa Laineen viiden maalin illasta.

Laine teki Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä hurjat viisi osumaa St. Louis Bluesia vastaan ja nousi NHL:n maalipörssin kärkeen. Urallaan kymmenen hattutemppua iskenyt 31-vuotias Crosby on vakuuttunut suomalaishyökkääjän suorituksesta. 

– Se on melko uskomatonta. Hän sai mielestäni viisi laukausta maalia kohti, mikä tekee suorituksesta vieläkin uskomattomampaa. Laine on maalintekijä, ja hän on pystynyt osoittamaan sen siitä lähtien, kun tuli NHL:ään. On melko upeaa, mihin hän pystyy, Crosby sanoi NHL:n nettisivuilla

Laine on maalipörssin jaetulla ykkössijalla 19 osumallaan. Maaleista 11 on nähnyt päivänvalon viimeisen neljän pelin aikana. 

Crosby odottaa suomalaisen kohtaamista kaukalossa innolla. Kolminkertainen Stanley Cup-voittaja kuvailee Lainetta yhdeksi NHL:n parhaista laukojista. 

– Nuoret pelaajat saavat lisää itseluottamusta joka vuosi. Hän on hyvin tietoinen erinomaisesta laukauksestaan ja myös käyttää sitä. Hänellä on hyvät kädet, mutta laukaus erottuu eniten. 

Myös Penguins-puolustaja Kris Letang on tietoinen vastassa olevasta suomalaistaidosta. Pittsburgh kohtaa Laineen Winnipeg Jetsin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, ja Letangin mukaan puolustus varautuu "pommimaiseen lauakukseen" huolella.

– Pelaamme pelaajaa vastaan, joka teki viisi maalia.  Kiinnitämme tietenkin häneen paljon huomiota, mutta heillä on paljon aseita. Jets on hyvä joukkue ja haastaja joka vuosi.

Lue myös:

    Uusimmat