Leijonajoukkueen johto joutui kohuotsikoihin – selvitys väitetystä ryyppyreissusta valmistui

Suomen Jääkiekkoliiton selvitys alle 17-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen johdon väitetystä "humalaisesta reissusta" on valmistunut. Liiton selvityksen mukaan ruotsalaismediassa esitetyt väitteet eivät pidä paikkaansa.

Tranås Tidning uutisoi aiemmin, että Suomen alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkueen johto olisi aiheuttanut pahennusta humalaisella käytöksellään Ruotsissa pelatun turnauksen yhteydessä.

Lehden mukaan Suomen joukkueen johto oli ollut "humalaisella reissulla", ja bussissa matkalla joukkueen hotellille olisi oksennettu.

Suomen Jääkiekkoliitto kertoo tiedotteessaan, että väitteet on selvitetty perusteellisesti. Illan tapahtumat on käyty läpi läsnäolijoiden ja Ruotsin Jääkiekkoliiton kanssa. Selvityksen perusteella tapahtumat eivät edenneet lehtiväitteiden mukaan.

Olemme nyt kuulleet kaikkien paikalla olleiden näkemykset tapahtuneesta, eikä esille nostetun kaltaista epäasiallista käytöstä ole tullut esiin. Olemme Ruotsin Jääkiekkoliiton kanssa yhtä mieltä siitä, että illan tapahtumat eivät vastaa niistä mediassa esitettyä kuvausta, kertoo Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Sami Kauhanen.

Liiton mukaan osa joukkueenjohdosta on käynyt ravintolaillallisella, joka kuului turnauksen ohjelmaan. Paluumatkalla bussissa eräs seurueen jäsenistä voi pahoin, mutta tämä ei liittynyt alkoholin käyttöön. 

Tällä välin pelaajat olivat viettäneet vapaailtaa hotellilla johtoryhmän jäsenen valvonnassa.

– Meillä on yhtenä Suomi-kiekon keskeisenä päämääränä lasten ja nuorten laaja-alainen kasvattaminen. Lisäksi maajoukkuetasolla joukkueelta ja aivan erityisesti joukkueen johdolta odotetaan hyvää, asiallista ja esimerkillistä käytöstä. Nämä ovat meille tärkeitä asioita, emmekä siksi halua myöskään kommentoida tällaisia asioita hätiköiden, Kauhanen jatkaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat