Suomi satsaa sotilaiden suojaamiseen kymmeniä miljoonia lisää – tästä on kyse

Puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) on valtuuttanut Puolustusvoimat tekemään puitesopimuksen ballistisista lisälevyistä ja niiden kehittämisestä C.P.E. Production Oy:n kanssa. Lisälevyjä käytetään luotiliiveissä.

Sopimus kattaa Puolustusvoimien mukaan kaikkien puolustushaarojen ballististen lisälevyjen tarpeet seuraaviksi seitsemäksi vuodeksi.

– Hankittavat lisälevyt ovat olennainen osa jalkaväen suojavarustusta. Suojavarusteiden hankinnoilla parannamme yksittäisen taistelijan mahdollisuuksia selvitä taistelukentällä, ministeri Antti Häkkänen toteaa tiedotteessa.

– Samalla tuemme kotimaista työllisyyttä ja osaamista.

Puitesopimuksen arvonlisäveroton kokonaisarvo sopimuskaudella on Puolustusvoimien mukaan enintään 56 miljoonaa euroa ja sopimuksen työllistämisvaikutus noin 70 henkilötyövuotta.

C.P.E. Production Oy on suomalainen pääosin turvallisuusalalle suojavarusteita valmistava yritys.

Hankinnassa myös panssaroituja miehistönkuljetusvaunuja

Häkkäsen mukaan Puolustusvoimille hankintaan myös Patrian raskaasti panssaroituja 6x6-miehistönkuljetusvaunuja.

Maavoimille hankittavat miehistönkuljetusajoneuvot on tarkoitettu kriisinhallintatehtäviin.

Ensimmäisessä vaiheessa hankitaan yksi esisarjan ajoneuvo ja 20 ajoneuvoon kiinnitettävää Kongsbergin etäohjattavaa asejärjestelmää.

Kauppaan sisältyy lisähankintavaraus 18 ajoneuvon hankinnasta ja niiden varustelusta, huollosta, varaosista ja koulutuksista.

Hankinnan kokonaisarvo lisähankintavarauksen kanssa on noin 60 miljoonaa euroa ja työllistävä vaikutus kotimaassa on noin 56 henkilötyövuotta. Toimitukset alkavat vuonna 2026.

Juttua täydennetty kello 15.10 jälkimmäisellä kappaleella.

Lue myös:

    Uusimmat