Tuukka Rask ärtyy Bostonin maalivahtitilanteen kärjistämisestä: ”Median paskapuhetta”

Tuukka Rask sanoo tiukasti: Asema ei ole uhattuna 3:19

Tuukka Raskin ja uuden maalivahtilisäyksen Jaroslav Halakin välille luotu kilpailuasetelma on suomalaisen mukaan täysin ulkopuolelta tuotua hössötystä. NHL-seura Boston Bruins vain hyötyy hänen mielestään tilanteesta.

Rask ja Halak ovat pitkälti jakaneet vastuun Bostonin maalilla tällä kaudella. Slovakialainen Halak on kuitenkin saanut heti seuraan siirryttyään enemmän peliaikaa aloitettuaan 14 ottelua Raskin kymmentä vastaan.

Rask ei juuri lämpene keskustelulle uhatusta ykkösmaalivahdin asemastaan.

– No se on tuota teidän median paskapuhetta tuollainen. Ei se meille ole mikään haaste, Rask tokaisee MTV Sportin haastattelussa.

– Se pelaa, kenen vuoro on, ja me molemmat tunnemme itsemme aloittaviksi maalivahdeiksi. Meille se on ainoastaan hyvä asia, että meillä on kaksi hyvää maalivahtia. Ei tässä ole kenenkään paikka uhattuna. Se on sitä median hössötystä, hän linjaa.

Maanantain kierroksella Halak torjui Bostonin 2-4-tappiossa Toronto Maple Leafsia vastaan.

Pitkä kausi vaatii kaksi hyvää maalivahtia

Pitkään Bostonin ykkösmaalivahdin paikkaa hallussaan pitäneen Raskin ottelumäärät olivat huipussaan kaudella 2014-15, jolloin hän pelasi runkosarjassa 70 ottelua. Vielä viime vuonnakin hän torjui pudotuspelit mukaan lukien lähes yhtä monessa kamppailussa.

Edellisen kerran hän on pelannut alle puolet joukkueensa peleistä kaudella 2011-12, jolloin Tim Thomas oli vielä Bostonin ykköstorjujana. Uusi tilanne käy Raskille hyvin.

– Tietysti pelataan sitten, kun käsky käy, että eihän siinä sen kummempaa. On ihan hyvä, että ”Jaro” tuli täksi kaudeksi, ja ollaan jaettu aika paljon pelit – melkein vuoroteltu oikeastaan.

– Olemme molemmat päässeet rytmiin, ja kuitenkin tässä koetetaan playoffeihin päästä ja mennä mahdollisimman pitkälle siellä, niin olisi tärkeää, että molemmat olisivat iskussa ja levänneinä, sitten kun pleijarit alkavat. Se siinä vähän on ideana, hän taustoittaa.

Halak: Tuukka on yhä ykkösvahti

Halak sai viime kaudella New York Islandersissa 54 ottelun verran peliaikaa, ja maisemanvaihto on tuntunut tehneen hänelle vain hyvää. Raskin haastaminen ei ole silti hänen asialistansa kärjessä.

– Minusta tarvitaan kaksi maalivahtia, koska kausi on pitkä, ja aina on ylä- ja alamäkiä. Nyt me olemme vaihdelleet, mutta pitemmällä aikavälillä hän on ykkösmaalivahti, joten me näemme, mitä tässä tapahtuu, Halak kommentoi.

– Haluan auttaa, miten vain pystyn, kun saan tilaisuuden pelata, hän lisää.

Bostonin maalivahti Halak: Rask on ykkösvahtimme 2:06

Lue myös:

    Uusimmat