Superhelpolla ohjeella tasapaino kuntoon – näin treenaat taitoa huomaamattasi päivittäin

Kesätreeni: Tasapainon kehittäminen 5:07

Tasapainon treenaamisella on monenlaisia hyötyjä niin keholle kuin aivoillekin, ja hyvän tasapainon avulla loukkaantumiset niin treenatessa kuin liukkailla keleilläkin voi välttää paremmin. Katso ohjeet yllä olevalta videolta helppoihin tasapainoharjoituksiin!

Huomenta Suomessa vieraillut Xmotionin valmentaja Johanna Vuorenmaa muistuttaa helposta säännöstä, jonka avulla jokainen voi ottaa tasapainoharjoittelun osaksi päivittäisiä rutiineja.

– Vanha ohjesääntöhän on, että hampaat kannattaisi aina pestä yhdellä jalalla seisten. Se on hyvä ohje, sillä siten tulee tehtyä se tasapainoharjoitus ainakin kerran päivässä. Alahampaat oikealla jalalla ja ylähampaat vasemmalla jalalla tai toisinpäin. Silloin se käden liike tuo siihen sitä horjumisefektiä, eli saat parempaa harjoitusta, Vuorenmaa kertoo.

Vuorenmaa ohjeistaa, miten erilaisia tasapainoharjoituksia voi tehdä kotona. Jos perinteinen yhdellä jalalla seisominen käy liian helpoksi tai tylsäksi, kokeile esimerkiksi erilaisia heilautusliikkeitä ja liikesarjoja.

Katso ohjeet liikkeisiin yllä olevalta videolta, sekä tasapainosarja, joka on vaikein, minkä Johanna osaa!

Katso alla olevilta videolta myös ohjeita etu- ja takalinjaa avaaviin ja vahvistaviin liikeisiin!

Kesätreeni: Avauksia ja kiertoja 4:48

Kesätreeni: Toiminnallisia avauksia ja kiertoja 4:02

Kesätreeni: Etulinjan avaus ja kierto lämmittelynä 6:01

Lue myös:

    Uusimmat