Superharvinainen lintubongaus! Espoolainen Patrik yllättyi upean värisestä kuningaskalastajasta: "Kävi hyvä tsägä"

Superharvinainen lintubongaus! Kuningaskalastaja nähtiin Espoossa 0:18
Katso videolta, miltä näytti Espoosta bongattu hurmaava kuningaskalastaja! Kuvat: Patrik Holtari

Espoolainen luontokuvaaja todisti harvinaista näkyä, kun purolle pyrähti häkellyttävän hienon värinen kuningaskalastaja.

Etelä-Espoossa asuva Patrik Holtari kertoo vaimonsa ja 6-vuotiaan Casper-poikansa tulleen pulkkamäestä uutisen kera: kodin läheiselle sulalle purolle oli kerääntynyt joukko lintubongareita, jotka olivat hämmästelemässä harvinaista kuningaskalastajaa.

Valokuvaamista harrastava Holtari kertoo napanneensa kameran mukaansa ja suunnanneensa purolle. Hetken verran hän odotteli paikassa, ja luuli linnun jo lentäneen muualle.

– Pian kuulin jonkun pyrähtävän purolle, ja huomasin kuningaskalastajan asettuneen puron viereiselle oksalle. Kuvasin sitä hetken ajan hieman kauempaa, koska en halunnut häiritä lintua, Holtari sanoo.

Holtari uskoo linnun kytänneen puroa siinä mahdollisesti uivien pikkukalojen varalta. 

– Nimensä se on tainnut saada siitä, että sillä on kaloihin sataprosenttinen osumatarkkuus, eli taitava kaveri on kyseessä.

Äärimmäisen uhanalainen ja harvinainen näky

Holtari kertoo saaneensa käsityksen, että tähän vuodenaikaan näillä leveysasteilla kuningaskalastajaan törmääminen on todella harvinaista.

Useiden lähteiden mukaan lintu on rauhoitettu ja äärimmäisen uhanalainen. Muun muassa Birdlife Suomen mukaan Suomen pesimäkanta on vain yhdestä viiteentoista paria.

Lue myös:

    Uusimmat