Pikkupoika HIV-testiin pubissa vierailun jälkeen – sai korvaukseksi muutaman kympin lahjakortin

Brittiläinen äiti kertoo, että hänen 2-vuotias poikansa satutti itsensä pubin lattialta löytyneeseen käytettyyn neulaan. Nainen pelkää, että poika on saattanut saada HIV-tartunnan. Pubin omistaja pahoittelee tilannetta syvästi. Pubi antoi äidille korvaukseksi 50 punnan lahjakortin ja vakuuttaa, että heidän ei todellakaan ole tarkoitus vähätellä tilanteen vakavuutta.

Yllä olevalla mietitään, osaako pieni lapsi kiusata.

St. Helensissä asuva äiti Amy Bate kertoo Liverpoolecho-sivustolle, että hänen kaksivuotias poikansa Oscar satutti itsensä pubin lattialta löytyneeseen käytettyyn neulaan. Perhe oli ollut nauttimassa yhteistä ateriaa The Glass House -ravintolassa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Poikani ryömi pöydän alle ja poimi sieltä jotain, joka näytti tummansiniseltä tussilta. Käskin hänen laskea sen maahan, ja sanoin, että se oli likainen, 23-vuotias Amy kertoo Liverpoolecho-sivustolle.

Amyn mukaan poika laski esineen ensin takaisin maahan, mutta nappasi sen sitten uudelleen. Oscar halusi näyttää sen isälleen.

Sanottuaan tämän Oscar totesi, että ”sisällä on neula”. Silloin Amy sieppasi esineen häneltä ja neula osui Oscariin.

– Auts, minuun sattui, poika sanoi. 

Amy huomasi, että sisällä oli neula.

– Tunsin voivani pahoin, kun tajusin, että neula oli pistänyt häntä. Tiesin, että meidän pitää viedä hänet heti sairaalaan. Ensimmäinen ajatukseni nimittäin oli, että voi luoja, mitä jos hän sai HIV-tartunnan, Amy muistelee kauhun hetkiään.

– Meidän piti esittää rohkeaa, mutta oli yksinkertaisesti kamalaa nähdä, että pienokaisemme joutui käymään läpi jotain, mitä hän ei olisi koskaan pitänyt kokea.

Verikokeet ja hepatiittirokote

Sen tarkemmin ei tiedetä, millainen neula oli kyseessä. Amy tietää vain, että se oli käytetty.

Pojalta otettiin verikokeet ja hän sai hepatiittirokotteen. Äidin mukaan tilanne oli pojalle hyvin stressaava.

– Hän voi nyt hyvin, mutta puhuu jatkuvasti ”siitä neulasta” ja muistelee sairaalakäyntiä ja saamiaan pistoksia. Näin ei olisi ikinä pitänyt käydä, Amy sanoo.

Oscar joutuu käymään kolmen seuraavan viikon aikana toistuvasti rokotuksissa. Kolmen kuukauden välein häneltä otetaan verikokeet.

Ravintola pahoittelee tapahtunutta

Wethersoon-ravintolaketjun edustajan Eddie Gershonin mukaan pubin johtaja ja yhtiö pyytävät koko sydämestään anteeksi perheeltä. Hänen mukaansa kyseessä on järkyttävä onnettomuus, jollaista ei tietenkään pitäisi sattua.

– Rouvan ja hänen lapsensa ei olisi koskaan pitänyt käydä läpi traumaa, joka aiheutuu HIV-testissä käymisestä. Pubin johtaja haluaisi tarjota rouvalle 50 punnan (noin 56 euron) lahjakortin käytettäväksi ravintolassa. Tämä ei missään nimessä ole tarkoitettu väheksymään hänen kohtaamansa tilannetta.

Lue myös:

    Uusimmat