Suositun Windows 7:n tuki päättyy: Päivitä Windows 10:een ilmaiseksi – toimi näin

8:00
Videolla kerrotaan, miten vältyt nettihuijaukselta.

Tietoturvapäivitysten lisäksi myös jotkin palvelut lakkaavat toimimasta.

Jopa neljäsosasta tietokoneita yhä löytyvän ja satojen miljoonien käyttämän Windows 7 -käyttöjärjestelmäversion tuki kuluttajakäytössä päättyy tänään 14. tammikuuta.

– Microsoft sitoutui tarjoamaan 10 vuotta tuotetukea Windows 7:lle, kun se julkaistiin 22.10.2009, kertoo Microsoft.

– Windows 7 -tuen päättymispäivä on 14.1.2020. Sen jälkeen kyseiselle tuotteelle ei ole enää saatavilla teknistä tukea ja Windows Updaten päivityksiä tietokoneesi suojaamiseksi. Microsoft suosittelee, että otat Windows 10:n käyttöön jossakin vaiheessa ennen tammikuuta 2020.

Tärkeiden tietoturvapäivitysten lisäksi Windows 7:llä lakkaavat toimimasta pian myös jotkin palvelut.

– Windows 7:ään liittyvät palvelut lopetetaan myös ajan mittaan. Esimerkiksi tietyt pelit, kuten Internet Backgammon ja Internet Checkers sekä Windows Media Centerin sähköinen ohjelmaopaspalvelu, on ajoitettu keskeytettäväksi tammikuussa 2020, kertoo Microsoft.

Näin päivität Windows 10:een ilmaiseksi

Microsoft mainosti aikanaan Windows 10:n julkaisun jälkeen näyttävästi maksutonta päivitystarjousta Windows 10:een, mutta tuo päivitystarjous päättyi 29. heinäkuuta 2016.

Huomattavasti hiljempaa Microsoft on ollut siitä, että todellisuudessa päivittäminen ilmaiseksi Windows 10:een on onnistunut sen jälkeenkin – ja on yhä nytkin mahdollista Windows 7 ja Windows 8.1 -käyttöjärjestelmistä. Näin on, vaikka Microsoft itse sivuillaan kirkkain silmin ohjeistaa päivitysnälkäisiä käyttäjiä ostamaan täyden Windows 10 -version kaupasta tai hankkimaan uuden tietokoneen. Erikseen ostetun Windows 10 Home -lisenssin hinnat lähtevät noin 130 eurosta.

Päivittäminen Windows 10:een onnistuu ilmaiseksi lataamalla päivitystyökalu Microsoftin sivuilta tämän linkin kautta. Päivitystyökalu tulee ensin ladata omalle tietokoneella ja sen avaamisen jälkeen edetä ohjelman antamien ohjeiden mukaisesti.

Windows 7:n ja Windows 8.1:n päivittäminen Windows 10:ksi onnistuu joko suoraan aiemmasta käyttöjärjestelmästä tai vaihtoehtoisesti luomalla uusi asennusmedia – joko poltettuna CD-levylle tai luotuna USB-tikulle.

Windows 10:n aktivointi vaatii aidon olemassa olevan Windows-lisenssin. Päivitettäessä käyttöjärjestelmä edeltävästä versiosta ei asennuksen yhteydessä tarvita Windowsin 25-merkkistä tuoteavainta. Jos asennus suoritetaan tyhjästä uudelleen asennusmedian avulla, tarvitaan tuoteavain. Jos aidon lisenssin avain on muuten hukassa, saa senkin kaivettua esiin tarvittaessa myös suoraan Windows-käyttöjärjestelmästä.

Windows-versioista Windows 7 Starter, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium ja Windows 8.1 Home Basic päivittyvät automaattisesti Windows 10 Home -versioon ja Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate ja Windows 8.1 Professional puolestaan Windows 10 Pro -versioon.

Mobiili.fin toimitus päivitti näillä ohjeilla yhden tietokoneen Windows 7 -käyttöjärjestelmän onnistuneesti Windows 10:een – ilmaiseksi ja vieläpä erittäin helposti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja