Suosikkisarja Roban odotettu uusi kausi alkaa – kauden käynnistää sekasortoinen terrori-isku

7:11
Rikospaikka kävi seuraamassa Roban kuvauksia Helsingin keskustassa.

Kultaisella Venlalla palkittu C More -alkuperäissarja Roba saa pian toivottua jatkoa.

Suomen pitkäkestoisimmaksi poliisidraamaksi kasvaneen Roban viidennen tuotantokauden jaksot alkavat C More -suoratoistopalvelussa torstaina 13.5. Uusi kausi käynnistyy sekasortoisesta terrori-iskusta, jonka seuraukset ovat robalaisille paitsi raskaat, myös henkilökohtaiset. 

Miljoonayleisöt C More -suoratoistopalvelun ja MTV:n kanavien pariin koukuttanut draamasarja Roba on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten sydämissä koskettavien käänteidensä, rakastettavien hahmojensa ja ajankohtaisiin tapahtumiin pureutuvien aiheidensa ansiosta.

Roban ensimmäinen kausi palkittiin vuonna 2013 Kultaisella Venlalla ja Kari Hietalahti nappasi roolistaan ylikonstaapeli Arto Mäkelänä parhaan miesnäyttelijän palkinnon.

Sarja on kahminut vuosien varrella lisäksi yhdeksän Kultainen Venla -ehdokkuutta ja noussut C More -suoratoistopalvelussa katselulistojen kärkipaikoille.

Suomen pitkäkestoisimmaksi poliisidraamaksi kasvanut C More -alkuperäissarja saa nyt viidennen tuotantokautensa, jota tähdittää aikaisemmilta kausilta tuttu eturivin näyttelijäkaarti: Kari Hietalahti, Leena Pöysti, Riku Nieminen, Andrei Alén, Tiina Lymi, Mimosa Willamo, Mari Perankoski, Ilari Johansson, Rauno Ahonenja Linnea Skog. Uusina kasvoina mukaan astelevat lisäksi Annika Aapalahti (M/S Romantic) ja Alex Anton (Karppi), jotka näyttelevät Roban poliisiaseman uusia vahvistuksia.

Uuden Roba-kauden teema on poliisiin kohdistuva väkivalta ja maalittaminen. Tarina alkaa sekasortoisesta terrori-iskusta. Iskun jälkiselvittelyt aiheuttavat mustamaalauskampanjan, joka kohdistuu ensin uhriin, mutta kääntyy pian poliisia vastaan.

Robalaisten täytyy taistella saavuttaakseen jälleen ylimmän poliisijohdon ja kansalaisten luottamuksen, yrittäen samalla säilyttää inhimillisyytensä, toivonsa ja tunteen työnsä merkityksellisyydestä. Roba-sarjalle tuttuun tapaan poliisin haalarin alla on ihminen, joka tekee virheitä, kärsii ja iloitsee siinä missä kuka tahansa. Paineet jaksaa työssä ovat kovat, samoin tarve säilyttää tasapaino kodin ja työn välillä.

Pääkäsikirjoittajana uudella kaudella jatkaa Kultainen Venla -palkittu Tatiana Elf, ohjauksesta vastaavat Markus Lehmusruusu ja Reetta Aalto. Roba-sarjan tuottaa C Morelle ja MTV:lle Yellow Film & TV. 

Roban 5. kausi C More -suoratoistopalvelussa to 13.5. alkaen. Ensimmäisellä viikolla sarjasta julkaistaan kaksi jaksoa ja sen jälkeen jakso viikossa. Yhteensä jaksoja on 10. Myös aikaisemmat tuotantokaudet ovat katsottavissa C Moressa. Roba on C More -alkuperäissarja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja