Suosikkiohjelma Masked Singer näkyy Helsingin Roihuvuoressa – asukkaiden kunnostamalle niitylle ilmestyi oma Heinäseiväs!

Vieraina Masked Singer Suomi -finalistit Sami Hedberg, Ilkka Alanko ja Erika Vikman 8:51
Masked Singer Suomi -sarjan finaalikolmikko kertoi kokemuksistaan Vappu ja Marja Livessä

Helsingin Roihuvuoreen ilmestyi toukokuun viimeisellä viikolla erehdyttävästi Masked Singer Suomi -ohjelman hahmoa muistuttava heinäseiväs.

MTV3-kanavalla nähty Masked Singer Suomi -ohjelma tempaisi suomalaiset kevään aikana toden teolla television ääreen arvuuttelemaan laulun perusteella, ketä julkkiksia kätkeytyi mitä uskomattomampien naamioasujen taakse.

Yksi kolmesta finalistista oli Heinäseiväs, jonka alta paljastui vasta sarjan viimeisessä jaksossa Neljä Ruusua -yhtyeestä tuttu laulaja Ilkka Alanko.

Sarjan nostattama ilmiö näkyi vielä toukokuun lopulla Helsingin Roihuvuoden kaupunginosassa, kun Roihuvuorentien ja Prinssintien risteykseen viime syksynä ilmestynyt heinäseiväs sai päähänsä komeat aurinkolasit ja hanskat.

Kun kuvia Masked Singerin Heinäseivästä erehdyttävästi muistuttavasta hahmosta ilmestyi kaupunginosan Facebook-ryhmään, ottivat roihuvuorelaiset "tulokkaan" iloiten vastaan.

– Tervetuloa vaan Ilkka Alanko tänne Roihuvuoreen! ryhmässä toivoteltiin.

Paikalla oli aikaisemmin roskainen ryteikkö, jota joukko Roihuvuoren asukkaita päätti alkaa viime syksynä raivaamaan perustaakseen paikalle niittyalueen. Nimettömänä pysyttelevät niittyaktiivit ovat myös heinäseipään tuunauksen takana.

– Niittykasveja kylvämällä ja niittyä hoitamalla haluamme lisätä ja ylläpitää harvinaiseksi käynyttä niittyluontoa. Niitto- ja kylvötalkoissa syksyllä 2019 pystytettiin heinäseipäät, joita sittemmin on koristeltu aina vuodenajan mukaan, tekijät kertovat MTV Uutisille.

Alueelle on lisäksi kylvetty niittykasveja.

Valitettavasti Heinäseiväs vaikutti joutuneen hyvin nopeasti myös ilkivallan kohteeksi, sillä toinen "käsi" oli pudonnut maahan vain alle vuorokausi sen jälkeen, kun seiväs sai uuden ilmeen.

Ilkka Alanko kertoi finaalin ratkettua Vappu ja Marja Liven haastattelussa, että vaikuttava asu aiheutti ohjelman kuvauksissa myös haasteita.

– Toi yläkerta oli aika raskas. Joka kerta kuuppa oli täynnä vekkejä. Tuli aika pahat painaumat kalloon, toiseksi ohjelmassa sijoittunut Alanko paljasti.

Lue myös:

    Uusimmat