Ulla Taalasmaa poistuu Salkkareista – näyttelijä Maija-Liisa Peuhu, 81: "Nyt on toisten vuoro vetää"

Maija-Liisa Peuhu ajatteli saaneensa potkut erään Salkkarit-kohtauksen vuoksi: ”Vedin sen sitten niin överiksi”. 0:53
Maija-Liisa Peuhu luuli saaneensa potkut erään Salkkarit-kohtauksen vuoksi: "Vedin sen sitten niin överiksi"

Ulla Taalasmaa ja näyttelijä Maija-Liisa Peuhu poistuvat Salkkareista.

Salatut elämät -sarjassa koittaa jäähyväisten aika, kun näyttelijä Maija-Liisa Peuhu, 81, ja hänen roolihahmonsa Ulla Taalasmaa jättävät Pihlajakadun taakseen. Ulla Taalasmaa on yksi Salkkareiden alkuperäisistä hahmoista, ja on myös sarjassa pisimpään mukana ollut naishahmo. Hänet nähtiin ensikertaa ruudussa Salkkareiden ihka ensimmäisessä kohtauksessa vuonna 1999, ja hahmo sekä näyttelijänsä ovat sittemmin raivanneet tiensä suomalaisten sydämiin.

Nyt on kuitenkin tullut aika astua sivuun suosikkisarjasta. 

– Olen ollut Salkkareissa niin pitkään, ja nyt on toisten vuoro vetää, Peuhu tuumaa MTV Uutisille puhelimitse. 

– Kun ajattelee tätä ikää ja sitä, miten se nyt sujuu. Tämä koko elämä on niin ihmeellistä, koskaan ei tiedä mitä tapahtuu. Siksi ajattelen, että jotain muutakin voisi ehkä vielä tehdä. Oli se sitten missä ja mitä tahansa, hän pohtii.

Salatut elämät on antanut Peuhulle paljon hyvää. Hän on saanut sarjan kautta muun muassa paljon ystäviä, ja rooli suosikkisarjassa on tuonut hänelle myös runsaasti faneja.

– Minulla on Suomessa turvallinen olo. Minulle hymyillään joka paikassa ja toiset tulevat ottamaan ihan kainaloon ja sanomaan heipat. Jotkut kysyvät kuulumisia. Se on ihan hauskaa, hän naurahtaa.

Peuhu toteaa, että yksityisyyttäkin voisi toki joskus olla, mutta toisaalta sarjan kautta kertynyt julkisuus ja sen mukanaan tuomat kohtaamiset eivät ole hänelle rasite, vaan suuri ilo. 

– Ja sehän haihtuu. Vähän ajan päästä tulevat toiset ihmiset, ja he, jotka ovat heilutelleet minulle, vanhenevat, eivätkä he jaksa enää heilutella. Elämä menee sillä viisiin, hän kertoo.

Peuhu on ollut mukana Salatut elämät -sarjan tuotannossa vuosikausien ajan. Hän on poistunut Salkkareista vuosien varrella muutamaan otteeseen, muun muassa vuonna 2020 koronapandemian vuoksi. Nyt Salkkarit-tuotannosta jättäytyessä mieleen on noussut ajatus yksin jäämisestä.

– Mutta olen tässä elämässä oppinut, kun olen niin monesta paikasta lähtenyt, että eivät ne asiat jää mielenpäälle niin, että ne häiritsisivät. Kaikista on hyvä ajatuksia, hän vakuuttaa.

Peuhu ei osaa valita yhtä tiettyä Salkkarit-kohtausta, joka olisi jäänyt erityisen lämpimällä tavalla hänen mieleensä. Salkkareissa kun usein tuppaa käymään niin, että hahmojen onni kääntyy paikoin hyvinkin nopeasti ihan muihin kuin positiivisiin tuntemuksiin.

– Se on tämän sarjan menestyksen salaisuus, Peuhu nauraa. 

Erikoisimpiin Ulla-kohtauksiin Peuhu lukee sen, kun hahmo jäi auton alle.

– Se jäi pelottavaksi jutuksi, ei niinkään minulle vaan stunt-näyttelijälle, joka teki sen kohtauksen. Se näytti hurjalta, hän sanoo.

Haastattelun lopussa Peuhu muistuttaa, että vaikka hän jättäytyy Salkkareista, menee elämä eteenpäin. Hän toteaa sarjan katsojille, että tuloillaan on varmasti toisia hahmoja, joista on vielä enemmän iloa. 

– Ihan varmasti niitä löytyy. Ei sota yhtä miestä kaipaa, hän tuumaa.

Salatut elämät on tauolla. Jaksot katsottavissa myös MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat