Suosikkihahmot Ulla ja Dahlia kirjoitettiin ulos Salkkareista koronan takia – Maija-Liisa Peuhu, 78, ei haikaile eläkkeelle: "Se olisi kamalaa!"

Maija-Liisan Peuhun ja Inkeri Mertasen Salkkari-hahmot kirjoitettiin ulos sarjasta koronarajoitusten takia. Näyttelijät kertovat nyt, kuinka karanteenikevät on sujunut.

Kevään koronaviruspandemia aiheutti merkittäviä muutoksia myös suositun Salatut elämät -sarjan kulisseissa. Yli 70-vuotiaita koskevien suositusten vuoksi käsikirjoittajat joutuivat kirjoittamaan väliaikaisesti ulos rakastetut hahmot: Ulla Taalasmaan ja Dahlia Mustavaaran.

Sekä Ullan roolissa nähty Maija-Liisa Peuhu, 78, että Dahlian roolista tuttu Inkeri Mertanen, 70, nähdään kuitenkin kesällä ruutuihin ilmestyvässä spin-off-sarjassa, Pihlajasadussa.

Peuhu ja Mertanen ovat vaihtaneet poikkeuksellisen kevään aikana kuulumisia puhelimitse. Vielä toukokuun lopulla naisilla ei ollut tietoa, milloin he pääsevät palaamaan kuvauksiin.

– Katsotaan, koska valtiovalta päättää, että saan mennä takaisin töihin. Ei ole vielä kukaan ministereistä soittanut, puhelimitse tavoitettu Peuhu nauroi toukokuun lopulla MTV Uutisten haastattelussa.

Näyttelijä kertoo seuraavansa tilannetta päivä kerrallaan.

– Luin juuri ruokalehdestä hyvän viisauden: Itsekuri on rakkautta itseään kohtaan. Se on tässä koronatilanteessakin hyvä muistaa. 

Hän kertoo, että päivät ovat kuluneet muun muassa ruokaa laittaen, lukiessa ja ulkona kävelylenkeillä.

– Nyt olen kyllä käynyt salaa kaupassa jo. Mutta kamalampaa se on heillä tuolla töissä, kun he joutuvat kirjoittamaan kaiken uusiksi, kun yhdestä sivalluksesta kirjoitettiin osa ulos sarjasta. Kyllähän he homman taitavat, mutta luulisi että se on aika rankkaa, Peuhu pohti.

Koronan myötä myös läheistä kontaktia vaatineet kohtaukset ovat aiheuttaneet päänvaivaa kulisseissa.

– Niitä vältetään, ei ehkä mennäkään ihan joka kerta sänkyyn, letkauttaa Peuhu, joka on kuitenkin seurannut Salkkareita televisiosta kevään aikana.

Eläkkeelle jäämistä hän ei ole vielä harkinnut.

– Joskus tulee sellainen pelko, että perhana, jos tästä rupeaa niin paljon nauttimaan, ettei halua enää lähteä mihinkään. Se olisi kamalaa.

Inkeri Mertanen sanoo myös, että aika kotona on kuvaustauon aikana kulunut yllättävän hyvin.

– Toisaalta on ollut ihanaa, kun on saanut luvan kanssa olla laiskana ja tekemättä mitään! Tietysti tämä on ollut aika pitkä aika. Kaikenlaista voisi elämässä tehdä, mutta rajoitukset estävät esimerkiksi matkustamisen, hän pohtii.

– Ihan normitekemistä: kotiaskareita, ja vähän olen myös lueskellut ja joogaillut. Käyn myös lenkillä. Minulla on vakiolenkki, jonka teen pääosin kävellen, mutta ylämäet juoksen, näyttelijä kertoo karanteeniajan aktiviteeteistaan.

Kaksikko nähdään spin-off-sarjassa kesällä

Myös Mertanen odottaa innolla, että pääsee näkemään, miltä koronarajoitusten aikana kuvatut kohtaukset näyttävät televisiossa.

– On jännä nähdä, miten siinä on onnistuttu, kun intiimejäkin kohtauksia on niin paljon yleensä!

Pihlajasadussa sekä Peuhu että Mertanen nähdään hiukan erilaisissa rooleissa kuin runkosarjassa.

– Olen Ullana siinä, kun katson kristallipalloja, mutta sitten näyttelen toisenlaisen roolin, joka on ihan päinvastaisen Ullan tyyppi. Se oli oikein hauskaa ja mielenkiintoista, Peuhu paljastaa.

Mertanen puolestaan nähdään pääroolissa, kun Dahlia kurkistaa Ullan kristallipalloon. Kuten Pihlajasadun henkeen kuuluu, Dahlian ja muiden Mustavaaran perheenjäsenten elämä näyttää hyvin toisenlaiselta kuin runkosarjassa.

– Dahlia on paljon lempeämpi ja sopuisampi. Hänellä on kuitenkin strategia, millä hän yrittää pelastaa perheen talouden ja Gunnarhan ei tykkää siitä ollenkaan, koska sehän on vähän sitä vanhaa Dahliaa, Mertanen paljastaa ja vahvistaa, ettei hahmon perusluonnetta ole häivytetty kuitenkaan täysin.

Salatut elämät arkisin kello 19.30 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa! Viikon jaksot ennakkoon C Moressa!

Pihlajasatu 29.6. alkaen MTV3-kanavalla maanantaista perjantaihin kello 19.30. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja