Jan Vapaavuori Helsingin koronavirustilanteesta: "Tilanne on asteittain heikkenevä"

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) piti tiedotustilaisuuden kaupungin koronavirustilanteesta. Helsingissä todetaan miltei kolmasosa koko Suomen koronavirustartunnoista.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori sanoo, että Helsingin koronavirustilanne on asteittain heikkenevä. Koronarajoituksia pitää siitä huolimatta pystyä tarkastelemaan kriittisesti, Vapaavuori sanoo. 

Vapaavuori kertoi saaneensa ennätyksellisen paljon kaupunkilaisten kirjeitä etäopetukseen liittyen. Hän kertoi tiedotustilaisuudessa kantavansa huolta helsinkiläisistä lapsista ja nuorista.

Helsingin osuus oli eilen keskiviikkona 28,8 prosenttia koko Suomen koronavirustartunnoista. Se tarkoittaa yli 13 000:ta tartuntaa epidemian aikana.

Helsinki ja muu pääkaupunkiseutu on tällä hetkellä koronapandemian vakavimmassa, eli leviämisvaiheessa. Kaupungin suositukset ja rajoitukset ovat tällä hetkellä voimassa ainakin helmikuun loppuun saakka.

Toisen asteen etäopetus jatkuu

Helsingin kaupunki tiedotti aiemmin tänään, että toisen asteen etäopetus jatkuu pääkaupunkiseudulla helmikuun loppuun saakka. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatiotyöryhmä linjasi asian tänään.

Välttämättömän lähiopetuksen tarpeet turvataan, koordinaatioryhmä kertoo tiedotteessa. Lähiopetusta tarjotaan muun muassa erityisopetuksessa oleville sekä kehitysvammaisille opiskelijoille.

Lisäksi varmistetaan mahdollisuus suorittaa tutkintoja tai niiden osia tarpeen mukaan oppilaitoksessa tai työpaikalla.

Myös aiemmin voimassa olleet rajoitukset ja suositukset yleisötilaisuuksiin, yksityistilaisuuksiin ja julkisten tilojen käyttöön ovat voimassa helmikuun loppuun asti.

Yli 10 hengen yleisötilaisuudet sisä- ja ulkotiloissa on kielletty Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä helmikuun loppuun. Lisäksi koordinaatioryhmä suosittelee vahvasti, ettei yksityistilaisuuksia järjestetä.

Kaikki yleisölle avoimet asiakastilat, kuten kaupunkien kulttuuritalot, museot ja nuorisotilat, ovat edelleen suljettuna helmikuun loppuun. Myös työväenopistojen toiminta on keskeytetty.

Koordinaatioryhmä suosittelee edelleen vahvasti yksityisiä toimijoita rajoittamaan samalla tavalla liikunnan ja vapaa-ajan tilojen käyttöä.

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien rajoituksia jatketaan edelleen tarvittaessa. Koronakoordinaatioryhmä päättää rajoitusten mahdollisesta jatkamisesta 18. helmikuuta.

Täydennys 4.2.2021 kello 17.52: Juttua täydennetty kauttaaltaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja