Suomessa yhdeksän uutta koronakuolemaa

Suomessa on raportoitu yhdeksän uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kuolemantapauksia on nyt kaikkiaan 384.

Sairaalahoidossa on 120 ihmistä, joista tehohoidossa on 15. Sairaalahoidossa olevien määrä on lisääntynyt kuudellatoista perjantaihin verrattuna. Tehohoidossa on koronan vuoksi nyt viisi potilasta enemmän kuin perjantaina.

THL kertoo koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvät kuolemantapaukset sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrät kolmesti viikossa.

Aiemmin päivällä raportoitiin 297 uutta koronavirustartuntaa. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 4 049 tartuntaa, mikä on 1 132 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Suurinta koronaviruksen ilmaantuvuus on viimeisten kahden viikon aikana ollut Helsingin ja Uudenmaan (Hus), Länsi-Pohjan sekä Etelä-Savon sairaanhoitopiireissä. Etelä-Savon korkeaa lukua selittää Pieksämäellä toissa viikolla havaittu suuri tartuntarypäs.

Uudellamaalla alkoi tänään tiukentunut koronakuri, kun kaikki yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa kiellettiin kolmeksi viikoksi Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä. Lisäksi pääkaupunkiseudulla tulee voimaan lisärajoituksia muun muassa harrastustoiminnassa.

Yhteensä koronavirustartuntoja on Suomessa raportoitu 21 936. Parantuneita arvioitiin viime keskiviikkona olevan noin 15 300.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja