Suomessa työsuhdepyörien määrä ohittaa pian työsuhdeautojen määrän – näin paljon pyöriä jo on

Yhä useampi valitsee työsuhdepyörän – mitä sellainen maksaa? 10:24
Huomenta Suomessa keskusteltiin työsuhdepyöristä. Mitä sellainen maksaa?

Työsuhdepyörien määrä Suomessa kasvoi vuoden 2023 aikana voimakkaasti.

Suomessa oli vuoden 2023 lopussa 74 465 työsuhdepyörää ja 76 884 työsuhdeautoa, kertoo Tilastokeskus.

Työsuhdepyörien määrä lähestulkoon kaksinkertaistui vuodessa ja kasvoi keskimäärin 3 000 pyörällä kuukaudessa, sillä vuoden 2022 lopussa määrä oli noin 38 500 kappaletta.

Työsuhdepyörien määrä ohittaa siis työsuhdeautojen määrän minä päivänä hyvänsä. 

Suosittuja erilaisilla paikkakunnilla

Työsuhdepyörät ovat olleet suosittuja suurissa kaupungeissa, mutta myös pienemmillä paikkakunnilla on riittänyt kysyntää.

– Sähköistymisen myötä pyöräilyn rooli kasvaa ja monipuolistuu entisestään. Vapauden toimittamista pyöristä yli 70 prosenttia on jo sähköpyöriä. Pyörällä on entistä helpompaa ja nopeampaa sekä kulkea että kuljettaa. Työpäivään pyöräily tuo puolestaan lisää liikettä, hyvinvointia ja raikkaita ideoita, sanoo Tero Era, työsuhdepyöräpalvelu Vapauden toimitusjohtaja tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan työsuhdepyörät virkistävät myös taloutta, sillä ne luovat uutta yritystoimintaa. Suurimpien toimijoiden liikevaihdot huitelevat kymmenissä miljoonissa euroissa.

Yllä olevalla videolla Tero Era Huomenta Suomen haastattelussa keskustelemassa työsuhdepyörien suosiosta. Tapaamme myös pyöräilyyn hurahtaneen Laminin, joka pyöräilee pakkasellakin!

Lue myös:

    Uusimmat