Suomessa on raportoitu 348 uutta koronatartuntaa – ei uusia koronakuolemia: Kahden viikon tartunnat selvässä nousussa

7:05
Video: Millaisena elämä jatkuu koronan jälkeen? Markus Leikola maalaa uutuuskirjassaan kuvan erilaisesta tulevaisuudesta.

Suomessa ei ole raportoitu uusia koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kuolemantapauksia on raportoitu siis yhä yhteensä 655.

Viruksen aiheuttaman taudin vuoksi sairaalahoidossa on 141 ihmistä. Heistä tehohoidossa on 21 potilasta. Sairaalahoidossa on yhteensä kymmenen ihmistä enemmän kuin maanantaina. Tehohoitopotilaiden määrä on pysynyt samana.

Aiemmin tiistaina THL kertoi, että Suomessa on raportoitu 348 uutta koronavirustartuntaa.

Maanantaihin mennessä Suomessa on todettu yhteensä 94 muuntuneen koronaviruksen aiheuttamaa tartuntatapausta. Näistä 88 on brittimuunnoksia ja kuusi Etelä-Afrikassa havaittua virusmuunnosta. Virusmuunnokset ovat aiempaa herkemmin tarttuvia.

Maanantaina Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun sote kertoi, että Ilomantsissa on havaittu ensimmäistä kertaa koronavirusmuunnosta. Tammikuun alussa todetun tartuntaryppään kaikki 21 tartuntaa ovat brittimuunnoksia. Tartunnat ja altistumiset ovat tapahtuneet pääosin perhepiirissä.

Kahden viikon tartunnat selvässä nousussa

Kahden viikon aikana todetut tartunnat ovat selvässä nousussa. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 4  109 uutta tartuntaa, mikä on 518 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Myös tartuntojen ilmaantuvuusluku jatkaa nousuaan. Ilmaantuvuusluku on nyt noin 72 koronatartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Erot alueiden välillä ovat kuitenkin suuria.

Suurimmat ilmaantuvuusluvut ovat Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) yli 120 tartuntaa ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin yli 100 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Pienin ilmaantuvuusluku eli 10 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden on yhä Itä-Savon sairaanhoitopiirissä.

Suomessa on todettu epidemian alun jälkeen yhteensä 43  120 koronatartuntaa.

Noin 4 000 rokotettua enemmän kuin maanantaina

THL kertoo, että runsaat 110  000 ihmistä on saanut koronavirusrokotteen Suomessa. Kaksi rokoteannosta saaneita on tähän mennessä lähes 7  000.

70-vuotiaista ja sitä vanhemmista lähes 31  200 on saanut ainakin yhden rokoteannoksen.

THL:n luvut ovat kasvaneet noin 4  000 rokotetulla maanantain luvuista.

Sairaanhoitopiireistä eniten rokotteita on annettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella, jossa ainakin yhden rokoteannoksen on saanut lähes 28  200 ihmistä. Pirkanmaalla rokotettujen määrä on 13  150 ja Varsinais-Suomessa noin 11  500.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja