Suomessa todettu 41 uutta koronavirustartuntaa, vastaavia tartuntalukuja viimeksi toukokuussa – THL: Luvuissa osa Skopjen-koneen sairastuneista

4:13
Katso video: Kuinka pitkään koronatestiä pitää oikein odottaa? MTV selvitti tilannetta eri puolilta Suomea

Suomessa on todettu vuorokauden aikana 41 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Tartuntoja on nyt yhteensä 7 683.

Torstaihin mennessä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liitettyjä kuolemantapauksia oli raportoitu 333. Sairaalassa oli seitsemän ihmistä, joista yksi tehohoidossa.

Sairaanhoitopiirit ilmoittavat sairaalassa olevien ja kuolemantapausten määrät maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

THL:n projektipäällikkö Anna Katz vahvistaa, että tämän päivän tartuntaluvuissa on mukana viime lauantaina Skopjesta Turkuun saapuneella matkustajalennolla todettuja tartuntoja. Lauantaina Pohjois-Makedoniasta Suomeen saapuneet kaikki 157 matkustajaa testattiin Turun lentokentällä.

Matkustajista 26 todettiin koronavirus.

– Pitää paikkansa, että osa tämän päivän tartunnoista on lennon matkustajilla todettuja tartuntoja. Tartunnat jakautuvat usealle päivälle ja niitä on ollut mukana alkuviikon tartuntaluvuissa.

Katzin mukaan Skopjesta tulleiden matkustajien tartunnoista on ilmoitettu pitkin viikkoa, koska laboratoriot ovat ruuhkautuneet ahkeran testauksen myötä.

– Tarkkoja päivälukuja en pysty varmistamaan, mutta yleisellä tasolla voidaan todeta, että lennolta tulleet tartunnat ovat nostaneet kotimaan tartuntalukuja viime päivinä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja