Suomen tuleva olympiavoittaja? Arvi Savolainen näkee eron maailman huipulle enää lähinnä kokemuksessa

12:18
Arvi Savolainen puhuu urastaan ja odotuksistaan Antero Mertarannalle Tulosruudun Viikon vieraana.

Suomalaisen painin perinteitä kannatteleva Arvi Savolainen näkee eron maailman ylimmälle huipulle olevan enää kiinni lähinnä kokemuksen ja rutiinin keräämisestä.

Savolainen, 21, nappasi marraskuun alussa ensimmäisenä suomalaisena alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden 97-kiloisten sarjassa. Viime vuonna hän saavutti alle 20-vuotiaiden MM-kultaa.

Nuoren painijan harteille laitetaan jopa tulevan olympiamenestyjän odotuksia. Siihen hän myöntää kyllä omaavansa mahdollisuudet.

– No tietysti mahdollisuus on helppo allekirjoittaa, mutta matkalla sinne on vielä monta mutkaa, Savolainen kertoo Antero Mertarannalle Tulosruudun Viikon vieraana.

– Tietysti tämä juniorivuosien menestys on erittäin lupaavaa ja jos pystyn samaan tahtiin jatkamaan vielä tulevat vuodet, niin varmasti pystyn kipuamaan sinne ihan ”eliittilevelille” painissa, hän sanoo.

Raamikas Savolainen jyrää vastustajansa fysiikallaan, mutta taktinen puoli täytyy vielä opiskella. Se tulee mukaan kokemuksen myötä.

– Terävin kärki on monessa sarjassa, varsinkin näissä vähän isommissa sarjoissa, vielä minua pikkuisen vanhempaa. Niillä on enemmän kokemusta. Ehkä se fysiikkakin on rutinoituneempaa, ja he ovat kouliintuneempia.

– Lähellä ollaan, ja yksittäisiä hyviä voi voittaa ihan kenet vain. Painissakin on vähän vaikea mitata tasoa, kun ei ole tulosrajaa, vaan sitä täytyy miettiä, että kenet vastuksen on voittanut ja toiselle sitten taas häviää. Voi vähän kovemman voittaa ja vähän huonommalle hävitä. Paini on niin sellaista, että se menee välillä vähän ristiin, Savolainen toteaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja