Suomen passi kuuluu maailman arvostetuimpiin, ja nyt se nosti sijoitustaan entisestään – viisumitta pääsee jo lähes 200 kohteeseen

Suomen passi kuuluu maailman arvostetuimpiin – tällaisessa joukossa se nyt on 1:45
Katso videolta, mitkä ovat maailman arvostetuimmat passit.

Suomen passilla on jo pitkään päässyt matkustamaan hyvinkin vapaasti ympäri maailmaa, ja sitä on pidetty arvostettuna. Nyt Suomen passi on noussut englantilaisen konsulttiyritys Henleyn passilistauksessa toiselle sijalle.

Englantilaisen konsulttiyritys Henleyn passi-indeksi mittaa, miten moneen maahan valtion passilla pääsee ilman etukäteen hankittua viisumia. Suomesta pääsee tällä hetkellä viisumivapaasti 193 maahan. Vielä viime vuonna luku oli 189.

Suurin osa maista, jotka vaativat suomalaiselta viisumia matkustettaessa, sijaitsee Afrikassa. Lisäksi Suomen passilla tarvitsee viisumin myös muun muassa Syyriaan, Turkmenistaniin ja Venäjälle.  

Niin sanottu ennakkoon haettava matkustuslupa taas vaaditaan muun muassa Australiaan, Kanadaan ja Yhdysvaltoihin.

Vaikka tilanne on Suomen kannalta erinomainen, kannattaa aina matkustaessa etukäteen tarkistaa kohdemaan viranomaisilta paikalliset matkustussäännöt.

Joissain maissa viisumin osto saattaa tulla kyseeseen maahan saapuessa.

Katso artikkelin ylläolevalta videolta, millä maailman mailla on arvostetuimmat passit ja puolestaan minkä maan passilla on heikoin viisumivapaus. 

Suomen uudesta sijoituksesta uutisoi ensiksi Yle

Lue myös:

    Uusimmat