Suomen olympiatoivo: Mun rystyni on yksi maailman parhaista

Pöytätennisässä Benedek ”Pena” Olah aloittaa kisaurakkansa lauantaina singaporelaista Chen Fengiä vastaan.

Singaporelainen on Olahin alapuolella maailman rankingissa.

– Katsoin Youtubessa sen pelejä. Sillä on kova rysty, joka on aasialaisisilla aika harvinaista. Ne paukuttaa yleensä kämmenellä. Monien mielestä mulla on yksi maailman parhaista rystyistä, tämä pitäisi hoitua sillä, Olah sanoo MTV Sportille.

Voiton myötä Olah kohtaisi tanskalaisen vastustajan, ja kolmannella kierrokseLLa vastaan tulisi todellinen tähtivastustaja.

– Pitäisi nämä kaksi ensimmäistä peliä voittaa. Sitten tulee vastaan se Kiinan ykkönen, kolmas kierros olisi sitten peli maailman ykköstä Ma Longia vastaan. En ole häntä vastaan pelannut. Kiinalaiset on yleensä sopinut mulle, mä olen voittanut niitä hyvin. Tavoitteena on päästä vähintään sinne kolmannelle kierrokselle, Olah maalailee.

Siivoojat kateissa

Olah pitää Rio de Janeiron kisakylän olosuhteita pääasiassa hyvinä. Eikä turvallisuusasioissakaan ole moittimista.

– Safka on maistunut, halli on lähellä, voi melkein kävellä hallille. Kaikki mahdollisuudet hyvään valmistautumiseen on annettu. Turvallisuuteen olen tyytyväinen, poliiseja ja armeijan miehiä näkyy joka paikassa. Kisakylässä ei pääse kukaan kulkemaan vapaasti, tarkastuksia on koko ajan. Ei randomit sisään pääse.

Pientä parannetaavaa Suomen pöytätennispöytiä viitisen vuotta hallinnut ”Pena” löytää.

– Oli alussa pieniä yllätyksiä myös kisakylässä, siivoojia ei näkynyt ekaan neljään päivään. Ei ole kivaa kun annetaan vaan kaksi pyyhettä ja niillä pitäis pärjätä. En ruvennut kuitenkaan itse siivoamaan.

Rion peleissä Olahilla on tunteet pinnassa. Vanhemmat ovat katsomossa, eteenkään Lajos-isä ei ole käynyt vuosiin katsomassa poikansa pelejä.

– Ei isä ole 6-8 vuoteen katsonut mun pelejä. Se jännittää aika paljon. Olen iloinen, että isä ja äiti tulevat katsomaan. Ei se mua häiritse, keskityn vaan omaan tekemiseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja