Suomen kaunein koti -ohjelman asiantuntija Hanna Sumari pääsee arvostelemaan kesämökkejä: "Tyyli on hirveen paljon kirjavampaa"

Suomalaiset ovat mökkikansaa ja rakastavat viettää kesänsä mökkeillen kesänviettopaikoillaan - jokainen omalla tyylillään. Ohjelman asiantuntija Hanna Sumari kertoo, miten mökit eroavat ihmisten kodeista?

Suomen kaunein koti: Kesämökit etsii 23.4. alkaen Suomen kauneinta kesäpaikkaa. Kymmenen jakson aikana nähdään kaikkiaan 30 kiinnostavaa, erilaista ja inspiroivaa kesäpaikkaa.

Ohjelman asiantuntijana nähdään tuttuun tapaan toimittaja Hanna Sumari.

Mökeillään ihmiset ovat Sumarin mukaan aidompia ja sinne viedään paljon rakkaita esineitä, jotka eivät välttämättä sovi sisustukseen. Tulevalla kaudella tullaan näkemään paljon erilaisia kesänviettopaikkoja. Mukaan mahtuu niin kartanopytinkejä kuin myös yksinkertaisia mökkejä.

–Ihmisten kodit ovat ihan erilaisia kuin kesämökit. Koti on monelle enemmän edustustila, joita ihmiset haluavat näyttää. Mökki on jotain ihan muuta. Se kuvaa ihmisten sielunmaisemaa. Tyyli on hirveen paljon kirjavampaa, Sumari kuvailee.

Ohjelmassa katsojille näytetään mökin omistajat heti aluksi. Kuvauksissa asiantuntijat eivät tapaa kodin asukkaita. He tekevät päätelmänsä vain näkemänsä perusteella.

–Jos me tietäisimme ne ihmiset, niin kaikki muuttuisi. Eihän kukaan lähde arvostelemaan jonkun kotia, jonka tuntee. Nyt me näemme vain seinät ja tavarat ja arvostellaan niitä.

Ihmisten kesänviettopaikat herättävät kuitenkin asiantuntijassa uteliaisuutta asukkaista.

–Haluaisin tuntea heidät kaikki!

Sumari on ollut mukana Suomen kauneimmassa kodissa ensimmäisestä kaudesta asti. Hänelle tärkeintä on löytää kodeista ja mökeistä asukkaiden tarina ja sen myötä paikan tunnelma, toimivuus ja hyvä maku.

Sumarin lisäksi mukana ohjelman asiantuntijoina nähdään arkkitehti Sini Rainio ja sisustusarkkitehti Tero Pennanen, jotka valitsevat 30 kesäpaikan joukosta 10 finalistia. Finalistien joukosta valitaan yleisöäänestyksellä Suomen kaunein kesämökki 2020. 

Lue myös:

    Uusimmat