Valmistaudu ihastumaan! Suomen kaunein koti: Kesämökit esittelee Suomen upeimmat kesäpaikat

Suomalaiset ovat mökkikansaa ja rakastavat viettää kesänsä mökkeillen kesänviettopaikoillaan - jokainen omalla tyylillään. Mutta kenellä on koko Suomen kaunein kesäpaikka? 

Suomen kaunein koti: Kesämökit etsii 23.4. alkaen Suomen kauneinta kesäpaikkaa. Kymmenen jakson aikana nähdään kaikkiaan 30 kiinnostavaa, erilaista ja inspiroivaa kesäpaikkaa.

Suomen kaunein koti -asiantuntijat toimittaja Hanna Sumari, arkkitehti Sini Rainio ja sisustusarkkitehti Tero Pennanen valitsevat näiden joukosta kymmenen finalistia.

Finalistien joukosta valitaan yleisöäänestyksellä Suomen kaunein kesämökki 2020. Ensimmäinen jakso keskittyy ihastuttaviin mummonmökkeihin.

Toisessa jaksossa puolestaan vieraillaan näyttävän julkisivun omaavissa mökeissä, ja kolmannessa jaksossa nähdään kolme tyylikkäästi suomalaisille designilla sisustettua huvilaa.

Näiden lisäksi kauden mittaan tutustutaan myös muun muassa moderneihin mökkeihin, perinnemökkeihin, runsaasti sisustettuihin mökkeihin ja ylellisiin loma-asuntoihin.

Tutustu Suomen kaunein koti -asiantuntijoihin!

Hanna Sumari, toimittaja

Hanna on pitkän linjan media-alan ammattilainen ja toimittaja. Hänelle lähellä sydäntä ovat erityisesti sisustus, puutarha ja ruokamaailma, joista hän tv-esiintymisien lisäksi kirjoittaa artikkeleita, luennoi ja bloggaa.

Hanna on ollut mukana Suomen kauneimmassa kodissa ensimmäisestä kaudesta asti. Hänelle tärkeintä on löytää kodeista ja mökeistä asukkaiden tarina ja sen myötä paikan tunnelma, toimivuus ja hyvä maku.

– Suomen kauneimmassa kodissa ollaan tällä kertaa kauniissa kesämökeissä ja kesänviettopaikoissa ympäri Suomea. Sen myötä tuomarin tehtävä muuttui kertaheitolla kymmenen pistettä vaikeammaksi. Kesämökki on useimmiten se ihmisen rakkain paikka, rakkaampi ja tunteikkaampi kuin koti. Mökillä ollaan enemmän läsnä, rakastetaan ja eletään niitä elämän parhaita hetkiä. Sinne tuodaan myös rakkaimmat ja muistorikkaimmat esineet. Näissä paikoissa vieraillessa me pääsimme asukkaiden syvimpiin mietteisiin ja tunteisiin, jonka vuoksi arvostelu oli välillä hirvittävän vaikeaa. Kaunis Suomi on täynnä mansikkapaikkoja joihin saimme tutustua - ihaninta ikinä!

Sini Rainio, arkkitehti 

Sini Rainio on työskennellyt valmistumisensa jälkeen Arkkitehtitoimisto Raudasoja Oy:ssä, joka on Sinin isän perustama perheyritys. Sinillä on yli kymmenen vuoden kokemus erisuuruisista rakennushankkeista.

Yksityiskotien, rivi- ja kerrostalokohteiden lisäksi Sini on ollut mukana suunnittelemassa myös julkisia hankkeita, kuten Kostia Areenaa, joka palkittiin valmistuttuaan Vuoden Liikuntapaikka 2019 -tunnustuksella.

Sini on myös luennoinut julkisen tilan suunnittelusta.Tärkeintä Sinin mielestä arkkitehtina on eläytyminen ja arkkitehtuurissa ympäristöön sopivuus.

Sini harrastaa kuntoliikuntaa ja vapaa-aika kuluu perheen ja lasten harrastusten parissa. Hän asuu perheineen Ylöjärven Siivikkalassa vanhassa, muutoksen ja laajennuksen myötä uudistetussa talossa.

– Suomen kaunein koti: Kesämökit-ohjelman kuvaukset mahdollistivat vierailun upeissa mökkipaikoissa ympäri Suomen. Mielestäni mökkiarkkitehtuurissa tärkeintä on luonnollisuus, asioiden mittasuhteet ja päivänvalo. Mökkeilyssä kiehtoo se, miten rentoon olemiseen tarkoitetut elementit ovat luontevasti paikallaan kauneudesta tinkimättä. Hyvä arkkitehtuuri syntyy tunteista, muistoista ja unelmista. 

Tero Pennanen, sisustusarkkitehti

Tero on sisustusarkkitehdin ammatin lisäksi Emma-palkittu musiikintekijä, muotoilija, valokuvaaja, taiteilija ja äänisuunnittelija. Hän toimii nykyään omassa Studio Tero Pennanen -yrityksessään tehden eri kokoisia vaativia ja monipuolisia julkitilaprojekteja, niin Suomessa, kuin kansainvälisestikin. Hän myös opettaa arkkitehtuuria.

Uusimpana tulokkaana Helsingin ravintolatarjonnassa Teron kädenjälkeä voi nähdä Etelä-Esplanadilla avatussa Pub & Brasserie Alexanderplatsissa, jota monet lehdet brittiläistä lifestylelehteä Monoclea myöden ovat ylistäneet.

Terolle on tyypillistä hyödyntää monialaista osaamistaan eri tiloissa rohkealla tavalla - niin tekniikkaa kuin estetiikkaa hyödyntäen. Tero on sisustusarkkitehtina ja muusikkona unelma-ammatissaan. Hän on perfektionisti, ahkera, positiivinen, rakastava ja ystävällinen.

– Kesä oli mielenkiintoinen, mutta tuomaroitavaksi erittäin haasteellinen. Mökki voi olla toiselle pieni torppa ja toiselle valtaava lukaali kaikkine mukavuuksineen. Itselleni mökki edustaa paikoitellen työleiriä ja sähköä pidin aluksi uhkana. Päällimmäisenä jäi mieleen ajatus: ajattele kuutioita, älä neliöitä. Lattiapinta-ala voi olla pieni, mutta muista että tila jatkuu silmäkorkeuden yläpuolelle, samoin kuin todella kaunis Suomen kesä.

Suomen kaunein koti: Kesämökit to 23.4. klo 20 alkaen MTV3-kanavalla. C Moressa seuraavan viikon jakso julkaistaan tv-esityksen jälkeen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja