Mainos

Suomen ensimmäinen yksityisrahoitteinen lukio avaa ovensa

Suomen ensimmäinen yksityisrahoitteinen lukio aloittaa toimintansa ensi viikolla. Espoon kaupunki vastaa koulun opetuksesta ja tilat vuokrataan ulkopuoliselta yhtiöltä.

Suomen ensimmäinen yksityisrahoitteinen lukio aloittaa lukukautensa Espoossa ensi viikolla. Kuninkaantien lukio on ensimmäinen koulu Suomessa, jossa kaupunki vastaa vain opetuksesta. Opetukseen tarvittavat tilat vuokrataan ulkopuoliselta yhtiöltä.

Yksityisrahoitteinen koulu on eri asia kuin yksityiskoulu. Opetus tapahtuu aivan samalla tavalla kuin muissakin lukioissa. Poikkeavaa on kuitenkin se, että Espoon kaupunki ei omista koulurakennusta.

- Tästä talostahan vastuun kantaa tämä projektiyhtiö Arandur ja kaupunki on tehnyt sopimuksen, ja vastaa ja maksaa vain niistä tiloista, mitä kaupunki tiettynä aikana vuorokaudesta tarvitsee opetukseen tai muuhun vastaavaan, Espoon kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen kertoo.

Ellei Espoon kaupunki olisi lähtenyt mukaan tähän pilottihankkeeseen, niin uutta lukiorakennusta saatika uutta liikunta- ja uimahallia ei olisi tänne ehkä koskaan saatu.

Suurin ero muihin lukioihin on se, että koulun tilat ovat vapaasti muiden vuokrattavissa koulukäytön ulkopuolella. Yksityisrahoitteisuus ei opetuksessa näy, mutta pieniä muutoksia se tuo oppilaiden arkeen.

- Opiskelijat asioivat joissakin asioissa tämän projektiyhtiön kanssa. Esimerkiksi nämä tavaroiden säilytyslokerot ovat projektiyhtiön hallinnoimia, opiskelijat ottavat ne heiltä panttia vastaan. Tämän tyyppisiä seikkoja, Kuninkaantien lukion rehtori Merja Rytsy kertoo.

Lukion yksityisrahoitteisuus on aiheuttanut lukuisia yhteydenottoja oppilailta ja heidän vanhemmiltaan. - Ne kysymykset ovat lähinnä liittyneet ihan kustannuskysymyksiin ja liittyneet toisaalta siihen, onko opetus samanlaista. Ja kyllä minun täytyy sanoa, että vanhemmat ovat olleet erittäin tyytyväisiä, kun ovat kuulleet, että opetuksesta vastaa edelleen Espoon kaupunki, Rytsy keroo.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 04.08.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.