Suomalaisten villit vinkit kynsienhoitoon: Merisuolaa, oliiviöljyä ja aimo annos vitamiineja

Mitä suomalaisten kynsienhoitorutiiniin kuuluu? Kauneusvinkit-sivusto otti selvää!

Kauneusvinkit-sivusto halusi tietää, miten suomalaiset panostavat kynsiinsä. Suurin osa vastaajista, 29 prosenttia, kertoi viilaavansa kynsiään säännöllisesti. Myös kynsien lakkaaminen erilaisilla – ja värikkäillä – kynsilakoilla oli suosittua.

TOP 3: Suomalaiset hoitavat kynsiään..

1. Viilaamalla (29 prosenttia)

2. Lakkaamalla värikkäillä kynsilakoilla (27 prosenttia)

3. Käyttämällä hoitavaa alus- ja päällyslakkaa (13 prosenttia)

Kyselyyn osallistuneista 12 prosenttia kertoi myös hoitavansa itse kotikonstein ja luottotuottein omia kynsinauhojaan. Seitsemän prosenttia puolestaan kävi manikyyrissä säännöllisesti. Osa lukijoista kertoikin panostavansa kokonaisvaltaisesti niin kynsien kuin käsien hoitoon, osa puolestaan koki, että pelkkä kynsien lyhentäminen esimerkiksi kynsisaksilla riittää.

Kyselyyn osallistui 510 Kauneusvinkit-sivuston lukijaa. Lue suomalaisnaisten vinkit, miten he hoitavat kynsiään.

Kynnet kuosissa

Suomalaisnaiset arvostavat kauniita ja laitettuja kynsiä. Itse lakatut tai peräti rakennekynnet kuuluivat

"En hoida kynsiä säännöllisesti mutta silloinkin kun hoidan, niin hoidan hyvin: Teen manikyyrin ja siinä samalla lakkaan kynnet yleensä vesimeloneiksi tai muiksi veikeiksi."

"Mielestäni kauniisti lakatut kynnet kruunaavat kokonaisuuden. Useat kynsilakat pelkästään tuntuvat hoitavan kynsiä. Juon myös paljon maitoa, jonka vuoksi uskon kynsieni olevan oikein vahvat. Käytän myös käsivoidetta, joka pitää käteni pehmeinä ja näin kynsinauhatkaan eivät ole kuivat."

"Olen ihan nalkissa geelikynsiin. Ovat ihania!"

"Minulla on rakennekynnet. Käyn neljän viikon välein huollossa."

"Käyn n. 4–5 viikon välein teettämässä kestolakan, saa aivan ihanat kynnet moneksi viikoksi ja ne kestää!"

Hellää hoitoa

Kyselyyn osallistuneet naiset kertoivat panostavansa kynsien ja käsiensä hoitoon; erilaiset öljyt oltiin todettu erittäin toimiviksi.

"Pehmitän kynsinauhoja vedessä, jossa merisuolaa ja oliiviöljyä ja työntelen appelsiinipuutikulla hellävaraisesti kerran viikossa nauhat taaksepäin. Hieron kynsinauhoja ja koko kynsipetiä joka ilta jojobaöljyllä. Käytän töissäni suojahanskoja ja rasvaan päivittäin kädet (kuivuvat mm. käsidesistä). Syön kynsiä vahvistavaa vitamiini-ja hivenaineikapseleita. Käytän viilaamiseen ainoastaan lasiviilaa."

"Olen kosmetologi ja teen käsihoidot itselleni kotona."

"Hoidan kynsiäni ja kynsinauhojani manteliöljyllä, kerran viikossa. Telkkaria katsellessa hoituu yleensä samalla. 15 minuuttia hieron öljyä ja se on siinä. Lohkeilevien ja kuivien kynsien pelastus!"

"Käytän hoitavaa kynsiöljyä."

Ei pitkille kynsille

Monet kyselyyn vastanneista suomalaisnaisista kertoivat lyhentävänsä kynsiään säännöllisesti esimerkiksi kynsisaksilla.

"Kynteni eivät kaipaa mitään hoitoa, ovat oikein terveet luonnostaan. Kynsisaksilla lyhennän kerran viikossa, siinä se."

"Kynsisaksilla napsuttelen lyhyeksi heti, kun mitta pääsee sormenpään tasolle karkaamaan. Hoitotyössä sen pidemmistä kynsistä on vain haittaa, ja mahdollisten kynsilakkojen tulisi aina olla hygieniamääräysten mukaisesti säröttömät. Joka päivä en jaksa alkaa lakkapintaa hoitamaan, joten helpompaa olla ilman. "

"Leikkaan kynteni silloin, kun kasvavat liian pitkiksi. Eipä nuille muuta tarvitse tehdä ja ovat silti tosi siistit ja hyvässä kunnossa."

Lue myös:


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja