Suomalaisravintola keksi syötävän vaihtoehdon pilleille: "Vähän on aistittavissa huvittuneisuutta, mutta paljolti parempi kuin muovipilli"

0:20

Hankasalmelaisessa Ravintola Hankalassa keksittiin omaperäinen tapa muovijätteen vähentämiseksi. Putkipastana kaupoissa myytävä pasta toimii nimittäin erinomaisena pillinä.

Ravintolan omistaja Valtteri Tynkkynen sai ajatuksen Äänekoskella baaria pyörittävän kaverinsa ideasta.

– Ajatus ei ollut alun perin minun. Kiinnostuin ideasta, koska muoviasiat ovat olleet tapetilla ja drinkkipilli on oikeastaan täysi turhake.

Voisi kuvitella, että pastapilli pehmenee käytössä nopeasti, mutta Tynkkysen mukaan se kestää helposti drinkin hitaankin juomisen. Syynä on luonnollisesti se, että drinkit ovat jääkylmiä.

– Lämpimiin juomiin ei yleensä pilliä laitetakaan. Itse kun kokeilin näitä, niin ohimennen söin ne. Se oli kiva pikku välipala. Bloody Maryn kanssa melkein kuin pasta-annos, Tynkkynen naurahtaa.

Hyvä vastaanotto

Syötäviä pillejä ei tarvitse tilata tukusta, vaan niitä löytyy ihan tavallisista marketeista.

– Näitä on käsittääkseni ollut Suomessa myynnissä jo ennen spagettia. Makaronivelliä syöneet ikäluokat varmaan muistavat tuotteen.

Pastapillit ovat tuore idea, sillä ne ovat olleet käytössä Ravintola Hankalassa vasta parisen viikkoa. Ne ovat saaneet todella hyvän vastaanoton. Tynkkysen mukaan pastapillit ovat tulleet jäädäkseen.

– Vähän on aistittavissa huvittuneisuutta, mutta yleisesti kaikki ovat olleet sitä mieltä, että keksintö on paljolti parempi kuin muovipilli. Pastapilli on hupaisa ja aika kivan näköinenkin.

​​​​​​​

Ei sovi joka paikkaan

Tähän mennessä ainoa ongelma on ollut se, ettei tuote ole gluteeniton. Sitä varten ravintolalla on vielä jemmassa tavallisia muovipillejä. Gluteenittomien pastapillien löytäminen menisi jo hankalaksi.

Tynkkysen mukaan ravintolan muovijäte on vähentynyt selkeästi. Drinkkipillit ovat oikeastaan ainoa muovijäte, jota ravintolassa tulee säännöllisesti. Ravintola ei käytä drinkkitikkuja, jotka ovat Tynkkysen mielestä vielä turhempi keksintö.

Pastapillit istuvat täydellisesti Ravintola Hankalan tunnelmaan. Ne eivät välttämättä sopisi joka paikkaan.

– On hyvä, että on olemassa muitakin vaihtoehtoja kuin muovipillit. Tukkuun on tullut myös pillejä, jotka ovat hajoavaa materiaalia. Uskoisin, että pastapilli ei välttämättä kovin luontevasti istu yökerhojen imagoon.

Idea on taloudellisestikin kannattava, sillä pastapillit tulevat halvemmaksi kuin muovipillit.

Tynkkynen oli jo ennen pastapillejä miettinyt ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja muovipilleille.

– Tätä ennen tutkin olkipillien käytön mahdollisuutta, kun täällä maaseudulla kerran ollaan ja niitä olisi helposti saatavilla. Niissä tulisivat kuitenkin hygienia-asiat vastaan.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja