Suomalaismallien kauneussalaisuudet – lue vinkit upeaan ulkonäköön

Miten huippumalli Kirsi Pyrhönen hoitaa ihoaan? Miten estää finnejä puhkeamasta ja liikakiloja kertymästä? Utelimme kauneusvinkkejä suomalaisilta huippumalleilta – lue vastaukset!

Marimekon perinteisen kevätnäytöksen takahuoneessa vallitsee hilpeä tunnelma. "Onneksi on Photo Shop", mallikatras kikattaa kauneussalaisuuksia tenttaavalle toimittajalle.

Juuri senhän sitä oikeastaan haluaakin kuulla – että edes hehkeäihoiset mallit eivät ole immuuneja iho-ongelmille. Toisin kuin taviksella, mallilla huono iho voi jopa estää keikan saamisen. Näppylöitä voi tulla vaikka meikkaajien käyttämistä likaisista siveltimistä.

– Ei minullakaan ole täydellistä ihoa, jokaisella on jotakin! Malleilla iho rasittuu todella paljon. Ihoa pitää hoitaa oikeilla aineilla todella hyvin, aamuin ja illoin, ja meikit pitää aina puhdistaa, huippumalli Kirsi Pyrhönen vakuuttaa ja mainitsee hiuslakan olevan oikea ihon vihollinen.

Kirsi uskoo, että kauneus kumpuaa sisältäpäin. Ruokavalio on hänen mukaansa kosmetiikkaa tärkeämpää. Juo tarpeeksi vettä ja syö terveellisesti, Kirsi neuvoo.

– Ei tarvitse olla kalliita tuotteita. Ihonhoito lähtee siitä, että elää terveellisesti. Kauneus huokuu sisältä ulos. Ulkoisilla tuotteilla voi pelastaa pinnan ja tukea, mutta enemmän ihon hoito lähtee sisältä.

Kirsi kertoo suosivansa luonnonmukaista kosmetiikkaa ja muistuttaa meikkien poistamisen tärkeydestä.

– Anna ihon hengittää kesällä. Älä laita meikkiä tai valitse meikkivoide, joka antaa ihon hengittää, Kirsi vinkkaa.

Hyötyliikuntaa kuntosalin sijaan?

Jos kauneus lähtee sisältä, niin mitä mallit sitten syövät?

Ihan tavallista ruokaa, tytöt vakuuttavat. Mielikuva pelkkää salaattia puputtavista laiheliineista ei pidä paikkansa. Luonnostaan hoikkien kun ei tarvitse vahtia jokaista suupalaa.

Ei liene mikään yllätys, että alalla, jossa edellytetään hoikkaa vartaloa, ei kavahdeta liikuntaa. Mallien suosikkilajeja ovat esimerkiksi jooga ja hyötyliikunta, jota tulee saatua kuin huomaamatta castingeissa käydessä.

– Jos on nuutunut olo, yritän juoda viikon ajan vihersmoothieita aamiaiseksi. Sen huomaa ihossa heti, Mia Frilander vinkkaa.

Stephanie Cook muistuttaa suoliston terveyden tärkeydestä.

– Vatsa kuntoon! Kun suolisto on kunnossa, se säteilee joka puolelle, Steffi vinkkaa.

Vettä tytöt kertovat juovansa "todella paljon", jopa kolme litraa päivässä.

– Juon varmaan kahdeksan kuppia vihreää teetä päivässä, joku tunnustaa, mutta saa muilta osakseen ihmettelyä.

Vihreän teen ohella hyvän ihon salaisuuksiksi mainitaan kalanmaksaöljy, c-vitamiini ja se kaikkein helpoin kauneuskikka – uni.

Mallien univormu – tämä asu on huippumallienkin suosiossa

Hoikasta varresta ja hehkeästä ihosta viis, mallit tapaavat siltikin erottua edukseen katukuvasta. Maailmalla on esimerkiksi omia katutyylisivustoja, joissa kuvataan nimenomaan mallien arkiasuja. Mikä on mallien tyylitajun salaisuus?

Kysely tyttöjen lempivaatteista vahvistaa sen, mitä osasin jo epäillä. Mikäli haluaa näyttää yhtä rennon coolilta kuin vapaapäivää viettävä huippumalli, kannattaa satsata biker-nahkatakkiin.

Sekä Kirsi Pyrhönen että esimerkiksi Maryam Razavi kuvaavat lempiasukseen pillifarkkuja ja nahkatakkia. Myös muiden mallien suosikkivaatteiden lista on samankaltainen: nahkarotseja, farkkuja, buutseja ja mekkoja. Ainoastaan Mia Frilanderin suosima siluetti erottuu rajusti niin sanotusta malliunivormusta eli pillifarkkujen ja nahkatakin yhdistelmästä.

– Lempisiluettini on aika löysä ja mukava. Pidän liehuvista mustista vaatteista, joista tulee galleristi-täti fiilis.

Ps. Opettele meikkaamaan kuin ammattilainen – katso vinkkivideo

Mallikoululaiset pääsivät meikkiammattilaisten oppiin. Ota oppia!

P.p.s Mallikoulu huipenuu sunnuntaina 31. toukokuutta AVA:lla klo 21 – muista katsoa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja