Suomalaisjulkkikset riensivät joulun viettoon Leville – tällaisia neuvoja infektioylilääkäri antoi Lapin lomailijoille

4:41
Pitääkö lasketellessa käyttää kasvomaskia? Ainakin yhdessä paikassa sitä suositellaan Ylläksellä.

Lapin keskussairaalan infektioylilääkäri Markku Broas totesi aiemmin MTV Uutisille, että lomalle tultaessa on hyvin tärkeää noudattaa turvallisuusohjeita.

Pääkaupunkiseudulla on muodostunut jo lähes normiksi se, ettei jouluna saada valkoista maata. Sen sijaan Lapissa maisema on idyllisen jouluinen lumisine maisemineen ja porotokkineen.

Moni suomalainen julkkis on onkin lähtenyt pimeää pakoon pohjoisempaan.  

Ex-jalkapalloilija Mikael Forssell ja Metti-vaimo ovat paraikaa lomailemassa Levillä kahden lapsensa kanssa. Metti on julkaissut tunnelmallisia kuvia sieltä. Hän kertoo Instagramissa, että aikovat lasketella ja nauttia lumesta, jota he eivät ole nähneet niin paljoa vuosiin. 

– Olen yhtä innostunut kuin lapset, Metti kirjoittaa Instagramissa. 

Tunnelma on kuin sadusta, kun puihin on satanut tykkylumi. Metti julkaisi maisemasta videon. 

Hyvinvointivaikuttaja Martina Aitolehti on myös lähtenyt lomailemaan Leville pesueensa kanssa. Hän julkaisi videoita Instagramin Tarinoihin, jotka säilyvät siellä 24 tuntia sen julkaisusta. 

Levillä on myös Aitolehden ystävät, Nanna ja Jere Karalahti lastensa Jaxin, 4,  ja 2-vuotiaan Alexian kanssa. Perhe matkusti sinne alkuviikosta. 

Nanna on julkaissut idyllisiä kuvia Instagram-tilillään. Perhe on päässyt muun muassa poroajelulle. 

Karalahdet palasivat juuri Espanjasta. Nanna kertoi tuolloin Instagramin Tarinoissa, että on käynyt suositusten mukaisesti kahdessa koronatestissä reissun jälkeen, kun hän sai paljon kyselyjä asiasta. 

Myös Aleksi Valavuori on lomailemassa Levillä lastensa kanssa. Hän kertoo Instagramissa, että lapset pääsivät ensimmäistä kertaa laskettelemaan. 

 – Voi tuota ilon ja nautinnon määrää, Valavuori kirjoittaa Instagramissa. 

Valavuori uskaltautui vilvoittelemaan nakuna lumihankeen. Valavuori kertoo, että hänen lapsensa ovat ensimmäistä kertaa Lapissa. 

Vieraisiin on varauduttu

MTV Uutiset uutisoi tiistaina 15. joulukuuta, että koronatilanteesta huolimatta Lappiin odotetaan noin 35 000 suomalaisturistia. Suurta osaa odotetaan Etelä-Suomesta, jossa tauti on leviämisvaiheessa. 

– Tauti voi lisääntyä. Tällöin on hyvin tärkeää, että jos tullaan lomalle, noudatetaan turvallisuusohjeita, Lapin keskussairaalan infektioylilääkäri Markku Broas totesi haastattelussa. 

Turismi on Lapille tärkeää ja siksi vieraisiin on varauduttu.

– Olemme tehneet alueella valtavan paljon yhteistyötä eri toimijoiden kanssa, eli hotelli- ja ravitsemusalan kanssa ja turvallisuusohjeita on rakennettu, Broas kommentoi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja