Suomalaisilla hiihtolomalaisilla kolme suosikkikohdetta ylitse muiden – hakutilastot paljastavat

Koululaisten hiihtolomat käynnistyvät koko Suomessa helmikuun loppupuolella. Lento- ja hotellihakukone momondo.fi:n selvityksen perusteella eniten matkoja viikoille 8, 9 ja 10 on haettu Bangkokiin, Malagaan ja Dubaihin.

Ensimmäisenä hiihtolomaa viettävät eteläsuomalaiset viikolla 8. Sen jälkeen lomat etenevät porrastetusti Keski-Suomeen viikolla 9 ja Pohjois-Suomeen viikolla 10.

– Hakudatastamme käy selvästi ilmi, että suomalaiset kaipaavat helmi-maaliskuun vaihteessa aurinkoon pitkän ja pimeän talven päätteeksi. Bangkok ja Malaga ovat perinteisestikin suomalaisten suosikkeja, ja viime vuosina asemansa on näyttänyt vakiinnuttavan myös monipuolinen Dubai, Suomen momondon markkinointipäällikkö Jenna Perus sanoo.

Vuoden 2017 hiihtolomasesonkiin verrattuna eniten hakujaan kasvattanut kohde on Puolan Gdansk. Haut sinne ovat lisääntyneet Pohjois-Suomen hiihtolomaviikolla 10 jopa 169 prosenttia, Keski-Suomen hiihtolomaviikolla 9 taas 108 prosenttia ja Etelä-Suomen hiihtolomaviikolla 8 myös kunnioitettavat 81 prosenttia.

Gdanskissa suomalaisia houkuttanee nähtävyyksien lisäksi kotimaata edullisempi hintataso. Lisäksi kasvanutta kiinnostusta selittää Turun ja Gdanskin välinen suora lentoyhteys.

Kärkikymmenikkoon mahtuu myös esimerkiksi perinteisemmät Berliini, Las Palmas, Lontoo ja Teneriffa sekä kaukaisemmat Miami, Phuket ja New York.

Momondon haetuimmat hiihtolomakohteet vuonna 2018


Viikko 8Viikko 9Viikko 10
1.BangkokBangkokMalaga
2.MalagaMalagaBangkok
3.DubaiDubaiDubai
4.Las PalmasLas PalmasTeneriffa
5.LontooTeneriffaLas Palmas
6.MiamiHelsinkiHelsinki
7.TeneriffaLontooLontoo
8.PhuketPhuketNew York
9.HelsinkiMiamiMiami
10.Denpasar BaliBarcelonaBarcelona


Tilastot on kerätty vuoden 2017 heinäkuun 22. ja vuoden 2018 tammikuun 22. päivän välisenä aikana momondo.fi kautta tehtyjen hakujen perusteella ja verrattu samaan ajanjaksoon vuoden 2016 ja 2017 välillä.

Lähde: Momondo.fi

Tältä näyttää Finnairin uudessa matkustajakoneessa

MTV tutustui marraskuussa 2017 yhteen Finnairin uusimmista Airbus A350-lentokoneista. Videolla näet kuvaa sekä matkustamon sisältä että lentokoneen ohjaamosta.

1:22

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja