Suomalaiset tanssikoulut pullollaan asiakkaita – "Vaihtoehto humalassa pyörimiselle"

Tanssikoulujen salit täyttyvät eikä suomalaisten into tanssiin tunnu laantuvan, kertoo diplomitanssinopettaja Clara Blomqvist. Lue, miksi tanssi kiinnostaa ihmisiä.

Clara Blomqvist kertoo, että maassamme tanssitaan hyvin monipuolisesti.

– Kaikenlainen tanssiminen on kasvattanut suosiotaan, eikä ainoastaan lavatanssit, vaan myös nuoret tanssivat hirveän paljon. Salit ovat täynnä eikä tanssikoulujen suosio näytä hiipuvan.

Blomqvistin mukaan tanssin suosion syy voi piillä terveellisten elämäntapojen hakemisessa - ja tanssin tuottamassa hyvässä olossa.

– Puhutaan paljon, että pitää syödä ja liikkua terveellisesti. Tanssi on sellainen liikuntamuoto, että se on myös hauskaa. Se vapauttaa samoja hormoneita, kuin suklaa ja seksi.

– Ehkä myös yritetään hakea vaihtoehtoa epäterveelliselle humalassa pyörimiselle, ja käytetään sitä vapaa-aikaa mieluummin tanssiin, Blomqvist miettii.

Ikiaikainen tapa

Tanssitunneille tulo saattaa lähteä usein myös jostain käytännön tarpeesta.

– Esimerkiksi monet nuoret, yli 20-vuotiaat, tulevat tanssikouluun siksi, että omat häät tai kaverin häät ovat tulossa. Ei haluta nolata itseä, jos joku tulee hakemaan tanssiin. Tanssitaidon koetaan kuuluvan yleissivistykseen ja maassamme on jotenkin itsestään selvää, että pitää osata tanssia.

Toiseksi syyksi tanssituntien täyttymiseen Blomqvist veikkaa kunnianhimoa.

– Nykyään halutaan ehkä enemmän oppia paremmin ja enemmän. Entisaikoina on opetettu vain kotona ja ehkä äiti on opettanut lapsiaan. Pahimmillaan se oli anoppi, joka opetti, Blomqvist nauraa.

Blomqvistin mukaan välillä tulee buumeja, että tanssi nousee eri lailla pinnalle, mutta muutoin tanssiminen on kuitenkin vanha asia.

– Tanssittu on kautta aikojen, jo esimerkiksi Afrikassa liehiteltiin kosiotanssilla nuotion ympärillä. Ja kun ihminen kuulee hyvää musiikkia, tahtoo hän liikkua.

Studio55.fi/Annimari Pasanen

Kuvat:Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja